Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šodien turam īkšķus, cik vien spēka: Dona uznāciens Eirovīzijā [papildināts 17:30]

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latviju Eirovīzijā šogad pārstāv Dons ar dziesmu "Hollow". Eiropa to visā krāšņumā ieraudzīs šovakar - otrajā pusfinālā.

Šovakar uz Eirovīzijas skatuves kāps arī Albānijas, Armēnijas, Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Grieķijas, Gruzijas, Igaunijas, Izraēlas, Maltas, Nīderlandes, Norvēģijas, Sanmarīno un Šveices dziedātāji.

Eirovīzijas fināls notiks 11. maijā. Turam īkšķus, lai tajā piedalās arī Dons.

9. maijs

Arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs turēs īšķi par Donu. "Šovakar Eirovīzijas pusfināls, turēsim īkšķus par Donu. Lai skan, lai dzird, lai izdodas!" mikroblogošanas vietnē "X" raksta E. Rinkēvičs. Vairāk šeit

Bukmeikeri, savukārt, ir visai skeptiski noskaņoti: "Betsafe” ekspertu prognozes mudina nesapriecāties pārāk daudz. Dona izredzes tikt starp desmit labākajiem novērtētas ar koeficientu 3.50, kas ir tikai 13. labākais novērtējums starp visiem 2. pusfināla dalībniekiem. Var apgalvot, ka eksperti ir ļoti pārliecināti, ka desmitniekā būs Nīderlande, Šveice, Gruzija, Izraēla, Armēnija, Norvēģija, Igaunija, Beļģija, Austrija un Gruzija, savukārt Latvija kopā ar Dāniju un Albāniju tiek minētas kā galvenās konkurentes iepriekš nosauktajam desmitniekam.

Starp visām pirmā pusfināla dalībniecēm kā trešā galvenā favorīte uz tikšanu tālāk ir Lietuva, līdz ar to pastāv ļoti liela iespēja 11. maija finālā redzēt vismaz divas Baltijas valstis. Kādas izredzes tiek prognozētas Baltijas valstu iekšējā duelī? Lietuva ir absolūta favorīte ar koeficientu 1.30, seko Igaunija (4.25) un tikai tad Latvija (10.00).

Šī ir viena no retajām reizēm pēdējo gadu laikā, kad nav izteikta favorīte cīņā par uzvaru dziesmu konkursā. Vismazākais koeficients atvēlēts Horvātijai (3.20), otrajā vietā atrodas Šveice (4.15), tāpat starp favorītēm ir Ukraina (5.50) un Itālija (6.50). Lietuvas iespējas uzvarēt novērtētas ar koeficientu 100.00, Igaunijas ar 200.00, bet Latvijas - 250.00."

8. maijs

"Paldies es gribu teikt ikvienam no jums, ikvienam! Katrs jūsu vēlējums un īkšķis būs ar mani uz skatuves, tas ir tiešām sirdi sildoši, apzināties mūsu spēku, mūsu latvietību, mūsu sirds siltumu. Esmu patiesi lepns un pateicīgs visumam un augstākajam spēkam, ka esmu piedzimis tieši Latvijā!" ar šādu sirsnīgu ierakstu vakar sociālajā vietnē "Facebook" dalījās Dons. Vairāk šeit