Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupai Mad Show Boys, kas Eirovīzijas atlasē izpildīs dziesmu Music thief, pievienojas Jānis Vaišļa

Sestdien, 14.janvārī kopā ar mūzikas bandu Mad Show Boys uzstāsties arī pasaules apceļotājs un Eirovīzijas veterāns Jānis Vaišļa, kurš uz skatuves iznāks pasaules policista tērpā - informē LNO tenors, dziesmas Music thief operas “balss” Andris Lapiņš.

“Vaišļa ar savu humorizjūtu un Eirovīzijas pieredzi mums vēl precīzāk palīdz aktualizēt autortiesību nozīmi mūzikā un visu daiļo mākslu pasaulē,” uzsver Lapiņš.

Viņš saka, ka ar Music thief palīdzību grupa akcentē plaģiāta problēmu mūzikas pasaulē un aicina māksliniekus būt oriģināliem, atrodot savu unikālo izteiksmes formātu. Humors ir viens no pasaulē spēcīgākajiem izpausmes līdzekļiem, un tieši ar šo spēcīgo izpausmes līdzekli mēs vēlamies uzsvērt mākslas ģēniju unikalitāti. “Atsevišķi mūzikas zaglēni cep dziesmas kā olas – vienubrīd klausies un vairs nesaproti – cik dziesmu klonu ir radīti. Ja tā turpināsies, mūzikas industrijā iestāsies ne tikai bumsi-bumsi periods, bet pat filmā “Likteņa ironija” parādītais blokmāju sindroms – slēdz kuru radiostaciju gribi, skan viens un tas pats. Mūzikas zagšana nenāk par labu kultūras attīstībai. Ja pēc mūsu šova skatītāji pasmaidīs un aizdomāsies, tas būs superīgs solis uz priekšu,” saka Andris.

Grupā ir seši dalībnieki: idejas autors Garijs Poļskis, Aleksandrs Veselovs jeb Buntars Īsulis (dzied angliski ar vācu akcentu, jo skolā mācījās franču), operas balsī dzied Nacionālās Operas tenors Andris Lapiņš jeb Andre de Lapua, kā arī Midis (Aldis Zaļūksnis), Jānis Vaišļa un Mr.X -noslēpumaina persona, kas nekad nenoņem masku. Netiek ne apstiprināta, ne noliegta iepriekš izskanējusī informācija, ka cilvēks maskā, kas grupā pilda verga funkciju, varētu būt kāds Džastins Bībers. Nav izslēgts, ka cilvēks maskā ir Mihails Zadornovs vai kāds Godmanis bez bārdas.

Grupa strādā ar profesionālu LNO horeogrāfi, ir tapuši krāšņi skatuves tērpi, kā arī mūzikas zagļu aksesuāri.„Šovs būs!” apsola dziesmas un mūzikas autors Garijs Poļskis, kurš ir populārā Krievijas humorista Mihaila Zadornova līdzautors un regulāri piedalās viņa koncertos.