Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Rīgas Latviešu biedrība talkos Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

Sestdien, 30. aprīlī Rīgas Latviešu biedrība pirmo reizi piedalīsies Lielajā Talkā. Biedrības biedri strādās Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur kopā ar seniem draugiem - Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienoto štābu sakops muzeja teritoriju.

Rīgas Latviešu biedrība ir vēsturiski saistīta ar Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja veidošanos, biedrībai ir ievērojama loma muzeja ekspozīcijas veidošanā, jo 1869. gadā izveidotā biedrības Zinību komisija uzsāka apjomīgu muzejisku priekšmetu vākšanu un nozīmīga savāktās kolekcijas daļa – etnogrāfiskie priekšmeti ieplūda vēlāk dibinātajā Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā.

Biedrība ne tikai strādās, bet arī kuplinās kultūras programmu muzejā, uzstājoties ar 3 – 4 visiem kopīgi dziedamām dziesmām.

„Mūs gaida darbīga un aizrautīga diena Juglas ezera krastā, kopā būšana, strādāšana un līksmošana. Ņemsim darba cimdus, lapu grābekļus, lāpstas, zāģus un citus instrumentus un dosimies talkā! Aicinām arī visus muzeja un biedrības atbalstītājus, draugus pievienoties! Tiekamies sestdien, pulksten 10 pie Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Rietumu vārtiem," aicina Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais.