Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

No Rīgas Latviešu biedrības izslēgta Ieva Nikoleta Dāboliņa, Ingmāra Čaklā biedra tiesības apturētas

Rīgas Latviešu biedrības Dome nolēmusi, pamatojoties uz Rīgas Latviešu biedrības Statūtu punkta 4.9. apakšpunktu 4.9.3., kas paredz Rīgas Latviešu biedrības biedra izslēgšanu no Rīgas Latviešu biedrības, ja biedrs ar savu rīcību kaitē Biedrības godam vai kavē statūtos paredzēto mērķu īstenošanu izslēgt vienu biedri.

RLB nolēmusi izslēgt Ievu Nikoletu Dāboliņu no Rīgas Latviešu biedrības. Noteikt, ka šis Rīgas Latviešu biedrības Domes lēmums stājas spēkā nekavējoties, ar tā pieņemšanas brīdi.

Tāpat RLB apsver iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Ievu Nikoletu Dāboliņu par neslavas celšanu Rīgas Latviešu biedrībai un Rīgas Latviešu biedrības darbinieku un biedru goda un cieņas aizskaršanu ārzemju latviešu presē un interneta vietnēs, kā arī prasību atsaukt nepatiesās ziņas un atlīdzināt nodarīto morālo kaitējumu. Dome pieņēmusi lēmumu publiskot medijos Rīgas Latviešu biedrības Domes lēmumus jautājumos par Ievas Nikoletas Dāboliņas izslēgšanu no Rīgas Latviešu biedrības un iespēju vērsties tiesā pret Ievu Nikoletu Dāboliņu.

Tāpat arī Rīgas Latviešu biedrības Dome nolēma uz 6 (sešiem) mēnešiem apturēt bijušā Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja, Saeimas deputāta Ingmāra Čaklā biedra tiesības.