Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Aicina balsot par monumentāla Latvijas karoga izvietošanas vietu Rīgā

© f64

No šodienas iespējams balsot par monumentāla Latvijas karoga izvietošanas vietu Rīgā, aģentūru LETA informēja projekta "Latvijas karogs" koordinatore Marta Kaktiņa.

Balsot par piemērotāko vietu var interneta platformā "www.latvijas-karogs.lv".

Pašlaik interesentiem ir iespēja balsot par piemērotāko no trim jau izvirzītajām vietām Rīgā, kur izvietot monumentālu Latvijas karogu. Taču iedzīvotāji ir aicināti pievienot arī savus variantus karogu izvietošanai galvaspilsētā.

Projekta iniciatori aicina paust viedokli par trim vietām Rīgā - Brīvības un Elizabetes ielas krustojumu, kur pašlaik atrodas "Pieminekļu karu" ekspozīcijas vieta, AB dambja spice un skvērs pie "Saules akmens".

Plānots, ka balsošana par vietu Rīgā ilgs līdz septembra beigām. Apkopojot sabiedrības viedokli, biedrība "Latvijas karogs" plāno tikties ar Rīgas pilsētplānošanas ekspertiem un arhitektiem.

Savukārt oktobrī tiks sākta sabiedrības aptauja par Vidzemi.

LETA jau ziņoja, ka ar mērķi godināt Latvijas valsts simtgadi domubiedru grupa, kuras sastāvā ir skeletona treneris Dainis Dukurs, operdziedātāja Inese Galante, "Likteņdārza" autors un arhitekts Andris Kronbergs, Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, sportiste Jeļena Prokopčuka, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors Gatis Mūrnieks, olimpiskais vicečempions bobslejā Oskars Melbārdis un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols, ir apvienojušies biedrībā "Latvijas karogs" un rosina īstenot unikālu ilgtermiņa projektu "Latvijas karogs".

Tas paredz Latvijas nacionālā simbola - karoga - monumentālu izvietošanu līdz 2018.gadam valstij nozīmīgās un labi pārredzamās vietās Rīgā un reģionu novadu centros. Projekts jau ieguvis plašu sabiedrības ievērību.