Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

LNO gaidāma baleta "Romeo un Džuljeta" pirmizrāde

© F64

24.oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) pirmizrādi piedzīvos Sergeja Prokofjeva baleta "Romeo un Džuljeta" iestudējums.

Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents ir LNO galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents - Jānis Liepiņš. Iestudējuma koncepcijas autore ir horeogrāfe Valentīna Turku, pie iestudējuma strādā arī horeogrāfs Leo Mujics, scenogrāfs Marko Japels un kostīmu mākslinieks Leo Kulašs.

"Sergeja Prokofjeva balets "Romeo un Džuljeta", kas tapis pēc Viljama Šekspīra ģeniālās traģēdijas motīviem, neapšaubāmi ir viens no poplārākajiem sava žanra paraugiem 20. gadsimtā. Slovēņu horeogrāfe Valentīna Turku savā iestudējumā piedāvā pārdroša, jutekliska un brutāla laikmeta vīziju, kur dzīvības un nāves jautājumi bieži tiek risināti iracionālā veidā un kaislību piesātinātā atmosfērā. Iestudējuma vizuālājā noformējumā izmantotie renesanses glezniecības un arhitektūras elementi pastiprina arī mūsdienu cilvēkam tik būtiskās ilgas pēc mūžīgās mīlestības," tā izrādi raksturo LNO.

Baletā "Romeo un Džuljeta" Džuljetas tēlu izdejos Sabīne Guravska, Evelīna Godunova, Jūlija Brauere, bet Romeo - Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Aleksandrs Osadčijs.