Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

10. oktobra jubilāre: aktrise Laura Jeruma

«Man gribas redzēt, kā bērniņš aug, gribas izbaudīt to kopā būšanu un mīļošanos, tāpēc vēl nesteigšos atpakaļ uz teātri,» atklāj aktrise un pusotru mēnesi mazā Kārļa mamma Laura Jeruma © Lilita BAUMANE, no Lauras JERUMAS personiskā arhīva

Liepājas teātra aktrise Laura Jeruma un viņas vīrs mūziķis Emīls Dreiblats 19. augustā sagaidīja pasaulē nākam savu pirmdzimto – dēliņu Kārli. «Tagad apgūstu jaunu lomu, un tā pavisam noteikti ir īpašāka par visām lomām, kādas līdz šim man bijušas teātrī,» atzīst Laura Jeruma. Viņa šodien svin savu 29. dzimšanas dienu.

Savā dzimšanas dienā jaunā māmiņa noteikti būs mājās ar ģimeni, kopā ar savu mazulīti, bet vakarā jubilāre dosies uz Liepājas Olimpiskā centra Rožu zāli, kur koncerttūres Bach goes to Iran ietvaros savu jauno albumu Recycled prezentēs grupa DaGamba. «Vīrs mani palaidīs, un es domāju, ka man būs burvīgs vakars. Savā dzimšanas dienā es beidzot nevis strādāšu, bet baudīšu mākslu,» Laura priecīgi stāsta, piebilstot, ka arī grūtniecības laiku lieliski izbaudījusi, apmeklējot vairākus simfoniskās mūzikas koncertus.

«Jā, mākslā man tagad ir pauze, bet es tāpēc nejūtos izkritusi no aprites. Es ticu tam, ka viss notiek īstajā brīdī, un man šajā brīdī ir jāapgūst māmiņas loma. Tas ir jauki un brīnišķīgi, jo šo lomu nevar salīdzināt ne ar vienu, ko līdz šim esmu spēlējusi,» Laura aizrautīgi stāsta. Viņa uzskata, ka bērns jau nu noteikti nav šķērslis aktrises karjerai. Gluži otrādi. «Manuprāt, bērniņa piedzimšana iedod sievietei jaunas emocijas un jaunas šķautnes, un mani kā aktrisi tas tikai bagātina. Ir ļoti daudzas lomas, ko, manuprāt, sieviete, kura nav māte, nevar nospēlēt. Katrā ziņā tas noteikti ir daudz grūtāk,» aktrise domā.

Viņa atzīstas, ka uz teātri atpakaļ vēl nesteidzas. «Man šobrīd ir sajūta, ka gribas būt mājās. Kārlis ir mans pirmais bērniņš, gribas redzēt, kā viņš aug, gribas izbaudīt kopā būšanu, mīļošanos. Jo jau tagad, lai arī pagājis vien pusotrs mēnesis, man ir sajūta, ka laiks skrien tik ļoti ātri. Tāpēc domāju, ka šis laiks, kad varu būt kopā ar maziņo, ir maksimāli jāizbauda. Gan jau vēl paspēšu noskrieties, darbu teātrī mēģinot apvienot ar ģimeni un mājas dzīvi.»

Laura nesaka, ka viņa ir mājās sēdētāja un ģimenes pavarda kopēja, bet – tagad tā ir, un viņa tam ar prieku ļaujas. «Es ļoti izbaudu pastaigas ar maziņo, jo tieši rudens ir mans mīļākais gadalaiks. Man patīk tumšie rudens rīti, kas ik dienu paliek arvien tumšāki. Man patīk krītošās lapas, tumšie vakari un patīk, kad līst lietus. Es tiešām no rīta ceļos un ar prieku to visu izbaudu. Laikam tāpēc, ka pati esmu dzimusi šajā laikā,» viņa pieļauj un tad saka, ka šis laiks viņā izraisa nevis daudz aprunāto rudens depresiju, bet – gluži otrādi – piepilda ar pozitīvu dzīves enerģiju, kas mudina iet uz priekšu un to visu baudīt.

Aktrise atklāj, ka mazulītis ir ļoti mierīgs, ļauj vecākiem naktīs izgulēties. «Arī Kārlis, tāpat kā es, ir ļoti liels guļava. Mēs abi varam gulēt, tādā ziņā mums ļoti saskan,» Laura mīļi pasmaida un saka, ka vienīgi pacietību viņai dzimšanas dienā varētu novēlēt. «Jo ar šo jauno lomu un visiem pienākumiem, kas tai nāk līdzi, esmu pamanījusi, ka pacietība ir tā, kas man vēl jāmācās. Un šo mazo dvēselīti, kas tikai nupat ir ienākusi šajā pasaulē, es jau saucu par savu skolotāju – jo nevis es viņu mācu, bet viņš man jau daudz ko māca, un pacietība ir viena no šīm mācībām.».