Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

"Latvian Blues Band" Amerikā piedalās blūza forumā "International Blues Challenge"

Amerikas pilsētā Memfisā no 20. līdz 23. janvārim notiek pasaules lielākais un reprezentatīvākais blūza forums "International Blues Challenge", kurā Latviju pārstāv "Latvian Blues Band''

To rīko pasaules blūza galvenā organizācija "The Blues Foundation". Savu 26. gadskārtu forums atzīmēs ar rekordlieliem cipariem — 224 mūziķu kolektīvi no 13 valstīm un 39 ASV štatiem. Par uzvaru konkursā cīnīsies arī virkne ASV blūzmeņu, ar kuriem kopā esam muzicējuši Bites Blūza klubā, Rīgā.

Papildus galvenajam notikumam — blūzmeņu konkursa fināliem, norisināsies arī īpaši koncerti, semināri un meistarklases. Pasākuma kulminācija būs šī gada uzvarētāju apbalvošana un leģendārās "Keeping the Blues Alive" balvas pasniegšanas ceremonija blūza veterāniem. Tiek plānots, ka pasākumu apmeklētāju skaits sasniegs 10 000.

"The Blues Foundation" prezidents Jay Sieleman uzsver, ka visu konkursantu profesionālais līmenis ir fenomenāli augsts un turpina augt gadu no gada. Arī dalībnieku skaits ir palielinājies. Tas uzliek papildu slodzi žūrijai un prasa striktākus vērtēšanas kritērijus.

Labi apzināmies, ka dalība šajā pasākumā galvenokārt nozīmē nevis dažādas tikšanās, atkalredzēšanās un kopā uzspēlēšanas, bet gan mērenu stresu, pilnīgu koncentrēšanos un pilnu pašatdevi uz skatuves. Mēs zinām savas stiprās puses un esam gatavi tās parādīt. Turiet īkšķus!