Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Tikšanās ar tekstilmākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri

Šodien pulksten 15 Rīgas Centrālās bibliotēkas telpās būs tikšanās ar ievērojamo Latvijas tekstilmākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri. Mākslinieces tekstiliju izstāde jau no 9. septembra ir aplūkojama bibliotēkas telpās un tā priecēs skatītājus līdz 31. oktobrim.

Edīte Pauls-Vīgnere ir viena no izcilākajām personībām latviešu tekstilmākslā. Līdztekus citiem 20. gadsimta latviešu tekstilmākslas darbiem Edītes Pauls-Vīgneres krāsainās, stilistiski daudzveidīgās un jēdzieniski bagātās lielformāta kompozīcijas ļāvušas mūsu tekstilmākslai kļūt atpazīstamai pasaulē.

2009. gads ir mākslinieces jubilejas gads. Katram no izstādē redzamajiem darbiem Rīgas Centrālā bibliotēka velta literatūras izstādi, rosinot skatītājus ne vien baudīt gobelēnu vizuālo krāšņumu, bet iesaistīties asociācijās par mākslas un intelektuālās telpas savstarpējo saspēli. Tā, piemēram, gobelēns „Strīpa” (2002) asociatīvi piesaistījis materiālus par izcilo amerikāņu aktrisi Merilu Strīpu, bet gobelēniem „Akmeņi. Kolka” (2001) un „Skatoties Hundertwasser” (1999) attiecīgi veltītas izstādes par Kolku un austriešu mākslinieku un arhitektu Frīdenreihu Hundertvaseru.