Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Rīt atklās 16. Starptautisko Baltijas baleta festivālu

Pirmdien, 11. aprīlī, t/c „Origo” Stacijas zālē plkst. 17.00 ar Lietuvas Valsts Klaipēdas muzikālā teātra koncertuzvedumu atklās 16. Starptautiskā Baltijas baleta festivālu.

Orķestris, baleta trupa un solisti izpildīs fragmentus no operetēm: J. Štrauss „Sikspārnis”, F. Lehārs „Jautrā atraitne”, P. Abrahams „Balle Savojā” un I. Kalmana „Čardaša karaliene”.

Šī ir unikāla iespēja ikvienam interesentam bez maksas baudīt profesionālu augstās mākslas priekšnesumu demokrātiskā un skatītājam pieejamākā vidē – t/c „Origo” Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Ar tirdzniecības centra „Origo” atbalstu Rīgā viesosies Klaipēdas muzikālā teātra solisti Rita Petrauskaite (soprāns), Dalija Kužmarskite (mecosoprāns) un Mindaugas Rojus (tenors/ baritons).

Gadskārtējie baleta svētki – Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisināsies no 11. līdz 19. aprīlim. Starptautiskā Baltijas baleta festivāls ir viens no visnozīmīgākajiem kultūras notikumiem Latvijā un Latvijas publiku iepazīstina ar pasaules izcilākajām baleta, mūsdienu deju trupām un solistiem. Katru gadu festivāls aprīlī Rīgā un citās Latvijas pilsētās piedāvā baleta un laikmetīgās dejas mākslu visplašākajā stilu, izteiksmes veidu un žanru spektrā.

Spilgtākais notikums festivālā – Spānijas deju grupas Nuevo Ballet Espanol izrādes 17. aprīlī Rīgas Kongresu namā un 18. aprīlī Preiļu novada Kultūtras centrā – notiks pateicoties Latvijas Mobilā telefona atbalstam.