Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Latvijā notiks Krievu kultūras dienas

No 22.maija līdz 6. jūnijam Latvijā notiks krievu Kultūras dienas.

Tādējādi tiks atjaunota tradīcija, kas bija dibināta 1925. gadā. Dienu sākums sakrīt ar tradicionālo slāvu rakstniecības svētkiem, kuras pamatus ielika pareizticīgie svētie Kirils un Metodijs. Viņi ir attēloti krievu Kultūras dienu emblēmā.

Kā tas jau bija pagājušā gadsimta trīdesmitajos gados, krievu Kultūras dienas sāksies ar liturģiju un krusta gājienu, kas notiks 22.maijā Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē. Sākums – 9:00.

Krievu Kultūras dienu svinīgā atklāšana notiks kinoteātrī „Rīga”. Ielūgumi piedalīties svinīgajā programmā bija adresēti LR przidentam Valdim Zatleram, Rīgas un vislatvijas Metropolitam Aleksandram, Saejmas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Rīgas mēram Nīlam Ušakovam, kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei, Ārkārtējām un pilnvarotam Krievijas Federācijas vēstniekam Latvijā Aleksandram Vešņakovam, Latvijas radošās inteliģences un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem.

Krievu Kultūras dienu oficiālajā programmā ir vairāk nekā 70 visdažādāko pasākumu, kas notiks Rīgā, Daugavpilī, Viļānos, Rezeknē, Jelgavā, Jūrmala. Tie ir profesionālo un pašdarbības mūzikālo un deju kolektīvu, izstādes, tikšanās ar dzejniekiem un rakstniekiem, jauno grāmatu prezentācijas, tēmattiskās ekskursijas un daudzi citi. Viss ir organizēts pēc Latvijas krievu diasporas iniciatīvas un tas atspoguļo visu tautas talantu palitru.

Krievu Kultūras dienu noslēgums ir paredzēts 6.jūnijā, kad Aleksandra Puškina 212. dzimšanas gadadienā notiks poēzijas lasījumi un sabiedriskās premijas „Atzinums” pasniegšanas ceremonija.