Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Spilves lidlaukā sestdien notiks Latvijas aviatoru salidojum

Sestdien, 2. jūnijā, Spilves lidlaukā pie vēsturiskās Rīgas gaisa ostas ēkas notiks Latvijas aviatoru salidojums. Šāds pasākums notiks pirmo reizi, to rīko nodibinājums „Lidlauks Spilve” sadarbībā ar SIA „Rīgas nami”.

Uz Latvijas aviatoru salidojumu tiek aicināts ikviens, kas sevi uzskata par aviatoru. Salidojuma mērķis ir apzināt, cik cilvēku Latvijā ir esošie, bijušie vai topošie aviatori un sapulcēt visus vienuviet. Pasākuma laikā sagaidāmas emocionālas bijušo kolēģu tikšanās, esošo aviācijas darbinieku uzrunas, kā arī īpaši sagatavoti izklaides pasākumi. Aviatoriem, kas vēlēsies publiski izteikties, tiks piedāvāts brīvais mikrofons.

Salidojuma dalībniekiem Spilves lidlaukā būs iespēja apskatīt bijušās Rīgas gaisa ostas ēku ar tajā izvietoto jaunatklāto ekspozīciju. Kā zināms, šeit tiek veidots aviācijas muzejs. Salidojumā varēs iepazīt lidlauka un tajā bāzēto pilotu skolu darbību, kā arī vērot augstākās pilotāžas pilotu paraugdemonstrējumus.

Ja iespējams, apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi vēsturiskus ar aviāciju saistītus priekšmetus, dokumentus un foto materiālus, kas varētu noderēt aviācijas muzeja ekspozīcijas veidošanai. Pasākuma laikā būs iespējams dokumentus un foto materiālus nokopēt un ieskenēt, ja to īpašnieki vēlēsies oriģinālus paturēt sev.