Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Rundāles pilī tagad varēs salaulāties arī dārzā

© F64

Rundāles pils muzejā turpmāk būs iespējams salaulāties brīvā dabā. Muzeja jaunais pakalpojums "Rundāles pils parka boskets ar iekārtojumu laulību reģistrācijai" maksās 300 eiro.

Minētais pakalpojums atrisinās telpu apskates ierobežojumu uz noteiktu ceremonijas laiku, jo ar katru gadu interesentu skaits slēgt laulības muzeja Rundāles pils teritorijā palielinās. Šobrīd Rundāles pils parka teritorijā iespējams veikt laulību reģistrāciju bez papildu iekārtojuma.

Lai piedāvātais pakalpojums būtu pēc iespējas pilnvērtīgāks, jaunlaulāto ērtībām Rundāles pils parka teritorija tiks nomāta kopā ar iekārtojumu. Rundāles pils parka bosketa iekārtojumā ietilpst koka arka, kura izveidota atbilstoši 18.gadsimta koka detaļu skicēm, desmit koka trīsvietīgie soli un galdiņš. Iekārtojums paredzēts ar 30 sēdvietām.

Gadījumos, kad viesu skaits ir lielāks un jaunais pāris vēlas nodrošināt saviem viesiem papildu sēdvietas, tiks piedāvāta iespēja atsevišķi iznomāt koka soliņus. Pakalpojums iznomāt koka solus būs pieejams arī pārējiem muzeja apmeklētājiem, kas koka solus vēlas izmantot dažādiem pasākumiem jebkurā Rundāles parka teritorijā. Viena trīsvietīga koka sola noma būs trīs eiro.

Līdz ar muzeja paplašināšanos viens no jauniem pakalpojuma veidiem muzejā būs arī izstādes "Telpaugu kolekciju izstāde oranžērijā" apskate, kuru muzeja speciālisti izveidoja 2011.gadā un atklāja 2013.gadā Dārza svētkos. Oranžērijā apskatāmo augu kolekcijas lielāko daļu veido augi, kas minēti Rundāles pils 1852.gada 20.jūlija inventarizācijas sarakstos. Atvēršanas brīdī oranžērijā izvietoto telpaugu kolekcija nebija pilnīga, taču tā tika papildināta, lai sniegtu interesentiem iespēju iepazīties ar Grāfa Šuvālova kolekcijā minētajiem 19.gadsimta vidū iecienītākajiem telpaugiem. Izstādes apskate pieaugušajiem maksās 1,50 eiro un bērniem - 0,70 eiro.

Paredzēts, ka valdībā pieņemtie grozījumi maksas pakalpojumu cenrādī palielinās muzeja ieņēmumus no maksas pakalpojumiem un citus pašu ieņēmumus 2014.gadā par 1500 eiro. Iegūtie finanšu līdzekļi tiek izmantoti muzeja sniegto maksas pakalpojumu faktisko izmaksu segšanai.