Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Neticami: Trīs norvēģi vienā dienā apceļo 19 valstis

© Scanpix

Trīs norvēģi svētdien sasnieguši pasaules rekordu par visvairāk apceļotajām valstīm vienas dienas laikā.

39 gadus vecais Gunnars Gārfors, 42 gadus vecais Tajangs Paks un 38 gadus vecais Eivinns Jūpviks 24 stundu laikā paviesojās 19 valstīs.

"Tas bija fantastisks ceļojums. Mēs pārspējām iepriekšējo rekordu par divām valstīm un esam ļoti apmierināti ar rezultātu," sacīja Gārfors, kurš strādā par gidu.

Ceļojums aizsākās sestdienas pusnaktī uz Grieķijas un Bulgārijas robežas. Trijotne pabija Maķedonijā, Kosovā, Serbijā, Horvātijā, Bosnijā, Slovēnijā, Austrijā, Ungārijā, Slovākijā, Čehijā, Nīderlandē, Beļģijā, Luksemburgā, Francijā un Šveicē. Brauciens noslēdzās svētdienas vakarā Lihtenšteinā.

"Viss ritēja bez aizķeršanās, ja neskaita stipras lietusgāzes Šveicē un nelielas problēmas ar automašīnas īri Grieķijā," turpina Gārfors. "Mēs esam pavadījuši nomodā 48 stundas no vietas, tāpēc neliela atpūta būtu tieši laikā."

Ginesa pasaules rekorda uzstādīšanas gaitai daudzi ceļošanas entuziasti sekoja tviterī un mājaslapā "teamcomeon.com".

Ceļotāji dalīja pienākumus - Jūpviks bija šoferis, bet Paks bija atbildīgs par pārtikas krājumiem. "Mums nebija laika apstāties un paēst, tāpēc Tajs mūs apgādāja ar sāļajiem našķiem, saldumiem, sviestmaizēm un enerģijas dzērieniem," stāsta Gārfors.