Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Latvijā šogad plīvos divpadsmit Zilie Karogi

No 13 Latvijas kandidātiem Zilā Karoga starptautiskā žūrija šogad ir apstiprinājusi 12. Ūdens kvalitātes neatbilstības dēļ ZK jaunajiem stingrajiem standartiem, karogs šogad neplīvos Liepājas Dienvidrietumu pludmalē, savukārt Liepājas peldvietai pie stadiona ZK piešķirts, nosakot 4 gadu pārejas periodu atbilstības nodrošināšanai jaunajiem ūdens kvalitātes kritērijiem un izvērtēšanas metodoloģijai.

Pārējie Zilā Karoga nacionālās žūrijas izvirzītie pieteikumi no Latvijas peldvietām un jahtu ir apstiprināti. Līdz ar to Zilais Karogs Latvijā plīvos sekojošās peldvietās:

Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvietā,

Ventspils pilsētas peldvietā,

Jūrmalas pilsētas Majoru un Jaunķemeru peldvietās,

Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera un „Stropu vilnis” peldvietās

Engures novada kempinga „Abragciems” peldvietā,

Liepājas pilsētas peldvietā „Pludmale pie stadiona”,

Kuldīgas pilsētas Mārtiņsalas peldvietā,

Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuves peldvietā.

Tāpat arī Zilais Karogs ir piešķirts divām labākajām Latvijas jahtu ostām - Liepājas jahtu centram un jahtu piestātnei „Pāvilosta Marina”

Kopumā starptautiskā žūrija ir apstiprinājusi Zilā Karoga piešķiršanu 2927 peldvietām un 626 jahtu ostām. Ņemot vērā sezonālās atšķirības žūrijas sēde, kas lems par karoga piešķiršanu kampaņas dalībvalstīm, kar atrodas Dienvidamerikā, Āfrikā un Okeānijā, norisināsies septembrī.

Zilā Karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā FEE International pārstāv nodibinājums „Vides izglītības fonds”.