Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

AirBaltic sāks tiešos lidojumus uz Simferopoli

"Esmu pārliecināts, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs ir dzirdējis par Krimas un Melnās jūras slavenajiem rehabilitācijas centriem un atpūtas bāzēm. Mēs gribam iet Latvijas ceļu un pēc desmit gadiem kļūt par modernu eiropeisku tūrisma reģionu," aicinot apmeklēt pussalu, sacīja Krimas Autonomās Republikas tūrisma un kūrortu ministra vietnieks Aleksandrs Lievs.

Aviokompānijas airBaltic viceprezidents Grigorijs Pomerancevs informēja, ka no 17. maija līdz pat rudenim Latvijas lidsabiedrība veiks tiešos lidojumus no Rīgas uz Simferopoli. Sākotnēji nedēļā veiks divus reisus – otrdienās un sestdienās, iespējams, to skaits tiks palielināts. "Līdz šim tūrisma aģentūras braucienus uz Krimu piedāvāja tikai ar autobusiem. Tagad vairāku dienu nogurdinošo pārbraucienu nomainīs divu stundu lidojums," uz priekšrocībām norādīja G. Pomerancevs.

"Vēlamies, lai Krima kļūtu pieejamāka Latvijas iedzīvotājiem un mūsu reģiona ļaudis dodas apciemot Latviju," uzsvēra A. Lievs. Viņš Latvijas tūrisma kompānijām ieteicis izvietot informāciju Krimas plašsaziņas līdzekļos. "Varam piedāvāt vismaz 50% atlaides reklāmai mūsu medijos," solīja A. Lievs. Live Rīga vadītājs Gastons Neimanis atzina, ka ideja ir laba un iniciatīvu "noteikti izvērtēs". "Starp latvieti un ukraini gandrīz nepastāv valodas barjeras, mums ir līdzīga vēsture un izprotam abu tautu mentalitāti. Šiem apstākļiem jāsekmē tūrisma attīstība," piebilda G. Neimanis.