Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Rāznas nacionālajā parkā izveidots jauns skatu tornis un dabas takas

Rāznas nacionālajā parkā Lielajā Liepu kalnā rīt, 11.augustā atklās jaunuzbūvēto skatu torni, bez tam šeit izgatavoti un uzstādīti informācijas stendi, izveidotas dabas interaktīvo nodarbību vietas, lapene un nojume dabas klasei.

Turpmāk tūristu ērtībām Lielajā Liepu kalnā būs arī puskilometru gara grants seguma taka, stāvlaukums apmeklētāju transportam, tualetes, atkritumu savākšanas urnas un konteineri.

Infrastruktūra izveidota ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, tās atklāšanā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Lielais Liepu kalns (289,3 metri virs jūras līmeņa) atrodas Rēzeknes novada Kaunatas pagastā trīs kilometrus no Dubuļu ciemata. Tā ir Latgales augstienes augstākā un Latvijā trešā augstākā virsotne.

Pēc labiekārtošanas kalns būs ne tikai daudz ērtāk pieejams tūristiem, bet arī apmeklētāju plūsma tajā būs organizēta tā, lai pēc iespējas mazāk kaitētu dabai.

Šī paša projekta ietvaros tiek labiekārtota tūrisma infrastruktūra vēl virknē aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000, piemēram, Dvietes palienē, Ogres Zilajos Kalnos, Salacas ielejā, Cenas tīrelī un citās skaistās, tūristiem interesantās vietās.

Projektu 100% apmērā finansē ES Kohēzijas fonds. Tā kopējās izmaksas ir 2,69 miljoni latu.