Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Sāk tirgot biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētkiem

© F64

Šodien "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta veikalā "bilesuparadize.lv" sāksies biļešu tirdzniecība uz XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Pērkot biļetes kasē, vienā pirkuma reizē pircējam uz vienu pasākumu būs iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm. Tāpat, pērkot biļetes internetā, vienā pirkuma reizē būs iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm. Biļetes būs iespējams rezervēt arī telefoniski.

Kā ziņots, saskaņā ar valdībā apstiprināto cenrādi biļešu izcenojums veidots amplitūdā no diviem līdz 20 eiro. Plānots publiskajā tirdzniecībā nodrošināt 75% biļešu, iepriekšējā rezervēšanā - 25% biļešu.

"Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļešu politika ir vērsta uz pieejamību dažādām iedzīvotāju grupām. Vēlamies akcentēt, ka ļoti daudz notikumu svētku laikā būs bez maksas [..]," norāda svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Savukārt uz maksas pasākumiem lielākais biļešu daudzums maksās divus, četrus un sešus eiro, bet skolēni, uzrādot skolēnu apliecību, un daudzbērnu ģimenes ar "3+Ģimenes karti" biļetes varēs iegādāties ar 20% atlaidi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visi svētku dalībnieki, uzrādot svētku dalībnieka karti, varēs vērot noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparka Lielajā estrādē.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, un tajos piedalīsies ap 37 000 dalībnieku.