Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

"Tallinn Music Week" dibinātāja Helēna Sildna apbalvota ar Baltās Zvaigznes Ordeni

© Publicitātes foto

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar ceturtās šķiras Baltās Zvaigznes Ordeni ir apbalvojis Tallinn Music Week dibinātāju Helēnu Sildnu par ieguldījumu Igaunijas mūzikas dzīvē un sabiedrībā. Igaunijā valsts apbalvojumi tiek izmantoti, lai pateiktos Igaunijas iedzīvotājiem un tās draugiem par profesionālu darbu un ieguldījumu, kas palīdzējis Igaunijai kļūt stiprākai, labākai un gādīgākai. Baltās Zvaigznes Ordenis tika dibināts 1936.gadā, lai pieminētu un godātu igauņu cīņu par brīvu valsti.

Apbalvojumus Igaunijas prezidents katru gadu pasniedz neilgi pirms valsts svētkiem, kas norisinās 24.februārī, un katrs Igaunijas iedzīvotājs ir aicināts pieteikt kandidātus šim apbalvojumam. 2016.gada apbalvojuma saņēmēju strapā daudzi ir bijuši saistīti TMW, piemēram, operdziedātāja Pille Lill, mākslas galerijas īpašniece Olga Temnikova, mūziķis Tanel Padar un komponists Tõnu Kõrvits.

Helēna Sildna mūzikas industrijā darbojas jau vairāk nekā 15 gadus un 2009.gadā viņa izveidoja pati savu kompāniju Musiccase kā arī dibināja festivālu Tallinn Music Week, kas ir nodrošinājis sev vietu starp ievērojamākajiem kultūras pasākumiem Eiropā. Sildna ir arī viena no aktīvistēm iniciatīvā "Friendly Estonia", kas aicina uz atvērtību un toleranci pret etniskajām un seksuālajām minoritātēm. 2014.gadā viņai tika piešķirta Tamperes mūzikas gada balva par ārkārtējiem sasniegumiem mūzikas biznesā, un 2015. gadā Igaunijas Kultūras ministrija viņai piešķīra titulu "Gada iedzīvotājs".