Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Kultūra

Kučinskis: Mākslas muzeja atklāšana ir lielākais kultūras notikums šogad

© Twitter

"Šodien ir pateicīga diena labām un cildinošām runām. Ārā ir pavasaris, mēs svinam atjaunotās neatkarības dienu un svinam rekonstruētā Nacionālā mākslas muzeja atklāšanu," muzeja atklāšanas ceremonijā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

"Svētku nemēdz būt par daudz, tos jāprot svinēt. Es šodien jūtos mazliet neērti, jo reti esmu apmeklējis latviešu mākslinieku darbu izstādes. Mākslas skatītājs ir jāaudzina tāpat kā mākslinieks. Šodien es saprotu, ka šo mākslas baudītāja skolu neesmu pabeidzis, bet vēl ir laiks. Es patiesi gribu, lai šo muzeju apmeklētu visu Latvijas skolu audzēkņi. Mēs nevaram paredzēt kādus iespaidus viņi iegūs, bet tas noteikti ir svarīgi viņu nākotnei. Mēs to zinām, bet viņi to pat nenojauš. Tas ir vēl vien mākslas brīnums. Māksla ir vien no mūsu nacionālās identitātes stūrakmeņiem. Ideoloģijas atnāk un aiziet, atstāj savas pēdas kultūrā, bet nespēj iznīdēt tās vērtību.

Nacionālā mākslas muzeja ēkas atklāšana bez šaubām ir lielākais kultūras notikums šogad. Tas ir būtisks apliecinājums tam, ka mēs varam.

Latvijas iedzīvotāji, neatkarīgi no tautības, ir pilnvērtīga Eiropas nācija. Mēs vēlreiz to esam pateikuši visai pasaulei. Paldies visiem, kas piedalījās muzeja atjaunošanas darbā. Tas nebija viegli, bija šaubas, aizdomas. Bet rezultāts ir izcils. Baudām to."