Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Personības

5.maija jubilāre: Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska

«Rainis teica: «Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba!» Un to es gribētu gan sev, gan mums visiem novēlēt. Manuprāt, tas ir galvenais, par ko mums vajadzētu domāt šajā laikā. Vienkārši – nepadoties!» uzskata aktrise Indra Burkovska © F64

«Bērnībā es ļoti gribēju, lai man uzdāvina penāli, bet to man uzdāvināja jau uz piecdesmit gadiem – kad presei biju atklājusi savu bērnības sapni. Tagad? Es nevaru izšķirties, gribu rolsroisu vai bugati...» smaidot saka Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska. Viņu šodien sveicam apaļos šūpuļsvētkos!

Šodien viņa kopā ar bērniem būs Kuldīgā pie mammas, kur visi kopā aizies svētku pusdienās uz latviešu virtuves restorānu Bangerts. «Bangerts bija kapteinis, kurš savai līgavai no Francijas bija atvedis un Kuldīgā uzcēlis māju. Kādreiz tur bija dzīvojamā ēka, tagad tur atvērts restorāns ar antikvāru un omulīgu interjeru un izcilu skatu uz atjaunoto Pilsētas dārzu un Ventas rumbu. Ļoti, ļoti skaista vieta,» sajūsmināti stāsta kuldīdzniece Indra Burkovska. Viņai šodien brīvdiena, nav jāspēlē neviena izrāde un nav jābūt arī uz filmēšanos TV3 seriālā UgunsGrēks, kur viņa ir kolorītā un enerģiskā mēra kundze Mirdza Liepiņa. «Mirdza ir drusku tāda kā Trīne – traka uz jauniem zēniem, seksuaļno ozabočennaja,» aktrise nosmej un saka, ka darbs seriālā viņai sagādā patiesu prieku. Galvenokārt tāpēc, ka tur ir «ļoti laba kompānija». Viņa pauž, ka tagad Mirdza tiek turēta aizdomās par Sofijas (Elīna Dzelme) slepkavību, bet, kurš ir īstais slepkava, to gan aktrise seriāla skatītajiem nedrīkst atklāt. «Ja nu vienīgi par ļoti lielu naudu...» viņa pajoko un turpina par šīs dienas plāniem. «Nekad savu mammu nevaru aizvilkt uz kādu krogu vai kafejnīcu. Tas ar grūtībām man izdevās tikai vienu reizi, kad, ceļojot pa Latgali, bijām restorānā Rēzeknē. Mana mamma nav staigātāja pa kafejnīcām, bet – man vienkārši šodien gribas ko citādāku!» uzsver šodienas gaviļniece. Indra Burkovska gan pati ir lieliska saimniece un mājās bieži gatavo, bet aktrisei šausmīgi nepatīk pēc tam mazgāt traukus.

«Laiki mainās. Bērnībā un jaunībā svinības allaž tika rīkotas mājās. Visas tantes sanāca kopā un taisīja visādus garšīgus ēdienus – gan pildīja kuņģus, gan marinēja bietes... Tagad ir drusku steiga, mūžīgs laika trūkums, bet es uzskatu, ka nedrīkst tam padoties. Ir jāatrod laiks sanākt kopā! Ir ļoti labi, ka tagad saulītē tiek celti mūsu dižgari – Rainis un Aspazija. Kā Rainis teica: «Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba!» Un to es gribu gan sev, gan mums visiem novēlēt! Vienkārši – nepadoties!» aicina Indra Burkovska.

Un viņa nepadodas. Aktīvi strādā savā profesijā un neslēpj gandarījumu par šīs sezonas veikumu izrādē Jaunā ārsta piezīmes, ko veidojis Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis. Ar prieku atminas darbu dziesmu spēlē Eslingena, ko iestudējis jaunais režisors Jānis Mūrnieks un kas savu pirmizrādi Lāčplēša dienā piedzīvoja koncertzālē Rīga, bet vēlāk tika izrādīta daudzviet Latvijā. Tāpat viņa gaida Skroderdienas Silmačos, kur spēlēs Tomuļu māti. Priecājas par vasarā Alsungā gaidāmo darbu jaunā seriālā, ko veidos režisors Armands Zvirbulis. Un sapņo kur aizceļot. Šovasar šis sapnis piepildīsies. «Man gaidāms brauciens uz Alpiem, ko organizē mans dēls. Savā laikā mācījos ģeogrāfos, taču kalnos netiku bijusi. Tad nu zināmā mērā man būs iespēja atgriezties jaunībā, jo kalni man ļoti, ļoti patīk!» priecīgi nosaka lieliskā aktrise.