Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Valmieras mērs Boķis gatavojas startēt Saeimas vēlēšanās

© Ojārs Lūsis

Ilggadējais Valmieras mērs Inesis Boķis (Valmierai un Vidzemei), kurš daudzus gadus pārstāvēja Tautas partiju, gatavojas startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās.

"Valmierai un Vidzemei" līderis intervijā Latvijas Radio apgalvoja, ka vēl neesot izvēlēts politiskais spēks, no kura saraksta nākamā gada rudenī kandidēt parlamenta vēlēšanās - sarunas notiekot ar daudziem, bet gala lēmumu pieņemšot partijas vadība.

Boķis atzina, ka politiskajās konsultācijās ir ticies ar bijušo valsts kontrolieri Ingūnu Sudrabu, kura tiek minēta kā jauna politiskā spēka līdere, bet ar Sudrabu esot tikušies arī citu partiju pārstāvji. Boķim bijušas sarunas arī ar Zaļo un zemnieku savienību, "Vienotību" un Einara Repšes vadībā topošo politisko spēku.

"Tas nav ne viegli, ne vienkārši, bet izaicinājumi ir nepieciešami," savu lēmumu pamatoja Boķis, piebilstot, ka viņa vērtējumā Vidzeme iepriekšējās Saeimās nav bijusi pietiekami plaši pārstāvēta.

Boķis konkrētus savus favorītus Valmieras mēra amatam nenosauca, taču viņš uzskata, ka Valmierā ir izaudzināta stipra vietējo politiķu komanda, līdz ar to viņš nebūs neaizstājams.