Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Rada izglītojošas, ekoloģiskas rotaļlietas un spēles

© Ojārs Lūsis

Saprotot, ka sabiedrībā arvien pieprasītākas kļūst ekoloģiski tīras preces, Jānis Staņko nolēma sākt ražot izglītojošas rotaļlietas un spēles, piemēram, 3D puzles, modeļus un suvenīrus no koka. Pavisam oficiāli viņš sevi uzņēmējdarbībā pieteica pērnā gada decembrī, nodibinot SIA JS Dizains.

J. Staņko atzīst, ka tirdzniecībā sastopamas līdzīgas preces, tiesa gan, lielākoties no kartona vai lēti Ķīnas darinājumi, tāpēc viņa uzņēmuma produkcijas galvenā atšķirības zīme ir kvalitāte, lai bērnu rotaļas būtu drošas.

«Rotaļlietas un spēles, kuru laikā notiek izzinošs process, ir domātas bērniem ap desmit un vairāk gadu veciem. Piemēram, iegādājoties koka 3D puzles, manuprāt, bērniem pats aizraujošākais šķiet pats salikšanas process, turklāt, tā kā visas detaļas ir precīzi ar lāzertehnoloģijām izgrieztas, tās turas kopā bez līmes,» stāsta J. Staņko.

Lai arī uzņēmums salīdzinoši nesen uzsācis savu darbību, piedāvājums jau ir gana plašs, piemēram, 3D pužļu klāstā ir mašīnas, kukaiņi, leļļu mājas un leļļu skapis. «Man pašam ir meita, tāpēc ļoti labi redzu, cik ļoti leļļu mājas un skapji interesē mazas meitenes. Salikšanas process ir ļoti vienkāršots, lai bērns pats varētu to salikt un pēc tam arī izjaukt. Varbūt vienīgi leļļu mājas izveidē būtu vajadzība pēc palīdzīgas vecāku rokas vai padoma,» norāda J. Staņko, piebilstot, ka visa uzņēmuma produkcija tiek ražota no ekoloģiskiem materiāliem, iztiekot bez ķīmiskām krāsām.

Šobrīd koka rotaļlietas un spēles galvenokārt notestējuši un par labām un interesantām atzinuši jaunā uzņēmēja radu un draugu bērni. «Tagad notiek pārrunas ar rotaļlietu veikaliem Latvijā par mūsu produkcijas tirdzniecību tajos. Tāpat interesenti uzņēmuma mājaslapā www.kokapuzles.lv var atrast manu kontaktinformāciju un es labprāt sniegšu detalizētāku informāciju vai nosūtīšu preču katalogu,» informē J. Staņko. JS Dizains radītās preces tuvākajā laikā varēs apskatīt arī klātienē, proti, uzņēmums sevi prezentēs izstādē Latvija piedāvā, kas norisināsies no 4. līdz 6. aprīlim Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Šobrīd uzņēmuma mājvieta un vienlaikus arī darbnīca ir JIC inkubatora Aizkraukles filiāles telpas. «Jauniem uzņēmējiem inkubatora atbalsts ir neatsverams – tas dod ne tikai telpas, bet piedāvā arī dažādas bezmaksas konsultācijas. Līdz ar to mēs vairāk varam koncentrēties uz klientu piesaisti un produktu pilnveidi,» uzsver J. Staņko.