Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

"OTV" noraida pārmetumus, prasa Dimanta atkāpšanos no amata

© F64

Televīzijas kanāls "OTV" noraida Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NPELP) vadītāja Aināra Dimanta pausto viedokli, ka aizvien nav skaidrības par "OTV" programmas saturu. Par šādas pozīcijas paušanu "OTV" prasa NEPLP vadītājam atkāpties no amata, aģentūru LETA informēja "OTV" pārstāve Ineta Saviča.

"OTV" norāda, ka Dimanta apgalvojumi par atsevišķa konta esamību sabiedriskā pasūtījuma izpildei "ir klaji nepatiesi". Tāpat patiesībai neatbilstot apgalvojums, ka "OTV" nav izveidota televīzijas programma. Kā norāda Saviča, programma publiski ir pieejama kanāla mājaslapā un jau vairākas nedēļas tiek sūtīta publicēšanai vairākiem Latvijas laikrakstiem un portāliem.

Savukārt NEPLP vadītāja apgalvojumus par neskaidrību saistībā ar programmas saturu "OTV" uzskata par tendencioziem. Saviča informē, ka papildus sabiedriskajam pasūtījumam "OTV" īsā laika posmā spējusi radīt vairākus jauniešu un bērnu auditorijai paredzētus autorraidījumus, piemēram, "Grāmatu pavēlnieki", "Post Scriptum", "Ar Sportu uz tu", "Cilvēkstāsti", kā arī citus raidījumus. Izstrādes stadijā ir vēl vairāki raidījumi, kas ir mērķēti uz jauniešu un bērnu auditoriju.

"OTV" saskaņā ar noslēgto līgumu ar NEPLP sabiedrisko pasūtījumu pilda no janvāra. Tajā iekļauti divi raidījumi - "NācTV" un "Šodien OTV". Abi programmā tiek pārraidīti katru vakaru darba dienās. Saskaņā ar NEPLP iesniegto koncepciju raidījumā "Šodien OTV" tiek apkopots būtiskākais un interesantākais no sociālajiem tīkliem. Savukārt raidījumā "NācTV" tiek diskutēts par dažādām jauniešiem un sabiedrībā aktuālām tēmām, norādīja "OTV" pārstāve.

Vienlaikus "OTV" norāda, ka ir gatava konstruktīvai sadarbībai un attīstībai. Līdz šim sadarbības mēģinājumi ir bijuši vienpusēji no "OTV" puses, bet "Dimants par to nav izrādījis interesi".

"OTV" pauž viedokli, ka Dimants, publiski tendenciozi vēršoties pret jaunizveidotu televīzijas kanālu, ir pārkāpis labas pārvaldības principus. Tāpēc "OTV" uzskata, ka Dimantam par saviem izteikumiem ir jāatbild un jāatkāpjas no NEPLP vadītāja amata.

Jau ziņots, ka "OTV", kuru nodrošina SIA "Ogres televīzija", pagaidām nav saņēmusi maksājumu par sabiedriskā pasūtījuma izpildi par janvāri un nav zināms, kā situācija veidosies tālāk. Dimants biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš norādījis, ka "OTV", kas uzvarēja konkursā par bērnu un jauniešu programmas veidošanu, nav izpildījusi daudzas nolikuma prasības.

Kā skaidroja Dimants, ir noteikts, ka televīzijas izdevumi, izpildot sabiedrisko pasūtījumu, jāpārskaita no atsevišķa konta, kas nav ticis izdarīts. No citiem kontiem pārskaitītu naudu NEPLP neatmaksā. Padomei nav pārliecības, vai sižeti, kas tiek rādīti, patiešām atbilst sabiedriskā pasūtījuma izpildei, turklāt "OTV" joprojām nav bijusi spējīga izveidot televīzijas programmu un joprojām nav skaidrības arī par kanāla kopējo saturu. Tiesa, patlaban "OTV" ir iesniegusi papilddokumentus par februāri, kuri tiks vērtēti.

Komentējot, kā NEPLP rīkosies, ja "OTV" arī turpmāk nespēs izpildīt nepieciešamos kritērijus, Dimants atklāja, ka NEPLP jau sākotnēji paredzējis arī "plānu B un C". Kā nākamajai priekšroka tiks dota Latvijas Televīzijai (LTV). Vēl ir paredzēts variants ļaut sabiedrisko pasūtījumu izpildīt Eiropas Savienības (ES) televīzijas kanāliem, līdzīgi kā tas ir Lietuvā. Patlaban "OTV" gan ir dota iespēja laboties. Par izmaiņām netiks lemts ātrāk kā pēc pirmā pusgada, uzsvēra Dimants.