Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Drošības eksperti aicina brīvdienās neaizmirst par mājokļa drošību

Juris Cīrulis, EVOR Tehniskās apsardzes departamenta vadītājs © F64

Garajās brīvdienās drošības eksperti aicina iedzīvotājus parūpēties par mājokļa drošību, ieteicams vienmēr pārliecināties, vai logi un durvis ir aizslēgtas un vai elektroierīces ir atvienotas no strāvas, biznesa portālu "Nozare.lv" informē apsardzes kompānijas "Grifs AG" pārstāve Inese Artemjeva.

Dodoties ārā no dzīvokļa, nav vēlams atstāt logus arī vēdināšanas režīmā, tāpat eksperti iesaka vecākiem izrunāt ar bērniem drošības jautājumus, īpašu uzmanību pievēršot arī riskiem ārpus mājokļa, tostarp ūdenstilpju tuvumā, skaidro "Grifa AG" eksperts Uģis Začs.

Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, pirms došanās uz Lieldienu svētku pasākumiem vai atvaļinājumā eksperti iesaka atslēgt ūdens un gāzes padevi un vairākkārt pārliecināties par to, ka visi logi un durvis ir aizslēgtas.

Vērtslietas ir svarīgi sadalīt pa vairākām vietām, savukārt skaidru naudu labāk glabāt bankā, nevis uzkrāt mājās, turpretī vērtīgus priekšmetus, piemēram, televizoru vai datoru, nevajadzētu novietot pie loga, lai nekārdinātu garnadžus.

"Ja mājoklim ir pieslēgta signalizācija, svarīgi informēt par to apsardzes pakalpojumu piegādātāju, lai tā darbinieki īpašuma saimnieku prombūtnes laikā pievērstu mājoklim pastiprinātu uzmanību," norāda Začs.

Eksperti arī atgādina, ka ilgtermiņā efektīvākais preventīvais pasākums aizsardzībai pret ugunsgrēku, gāzes un ūdens noplūdi un ielaušanos ir mājokļa aprīkošana ar atbilstošām drošības sistēmām.

Drošības kompānija SIA "Grifs AG" dibināta 2002.gadā un ir vienīgais Latvijas kapitāla apsardzes uzņēmums, kas darbojas visās trijās Baltijas valstīs, tam ir 1600 darbinieki un vairāk nekā 11 000 fizisko un tehnisko apsardzes objektu.

2013.gadā uzņēmums saņēma augstu Ilgtspējas indeksa ekspertu vērtējumu, iekļūstot zelta kategorijā. Pērn uzņēmums atkārtoti saņēmis Labklājības ministrijas atzinību kā ģimenei draudzīgs uzņēmums un senioriem draudzīgs darba devējs.

SIA "Grifs AG" 2012.gadā apgrozīja 6,4 miljonus eiro un strādāja ar 5248 eiro peļņu. 2011.gadā uzņēmuma peļņa bija 41 187 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 693 650 eiro un tas pieder SIA "Grifs AG International", liecina "Firmas.lv" informācija.