Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Austrumukrainā pārtraukta nesankcionētā Krievijas telekanālu translācija

Ukrainas Radiotranslācijas, radiosakaru un televīzijas koncerns (RRTK) kopā ar Ukrainas Drošības dienestu (UDD) pārtraukuši nesankcionēto Krievijas telekanālu pārraidīšanu Ukrainas austrumos, pavēstīja RRTK preses dienests.

Promaskavisko separātistu kaujinieki ceturtdien sagrāba Doņeckas apgabala Kramatorskas radio un televīzijas pārraidīšanas staciju, atslēdza no ētera Ukrainas kanālus un to frekvencēs sāka raidīt Krievijas kanālus.

Reaģējot uz RRTK lūgumu, UDD un elektroapgādes uzņēmumi minētajai stacijai atslēdza elektrību.

Tā kā nesankcionētu Krievijas kanālu pārraidīšanu vairs nebija iespējams veikt, iebrucēji objektu pameta.

Komentējot ceturtdien notikušo translācijas stacijas ieņemšanu, RRTK preses dienesta pārstāvis Pavlo Bilonožko sacīja, ka uzbrukums atgādina notikumus Krimā.

"Bruņotie cilvēki strādā pēc tādas pašas shēmas kā Krimā, tikai, šķiet, pēc pilnveidotākas, jo viņi ieradās ar savām satelītiekārtām. Turklāt viņi izslēdz mūsu iekārtas un ieslēdz kaut kādas savējās," sacīja RRTK pārstāvis.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.