Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Mediķi snieguši palīdzību pieciem "spaisa" lietotājiem

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi snieguši medicīnisko palīdzību pieciem psihoaktīvās vielas jeb tā dēvēto "spaisu" lietojušiem cilvēkiem, aģentūrai LETA sacīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Zemgales reģionā slimnīcā nogādāts 26 gadus vecs vīrietis, kurš atradies gan alkohola, gan "spaisa" reibumā.

Vēl četriem cilvēkiem palīdzība sniegta Rīgā. Slimnīcā no policijas iecirkņa nogādāts 16 gadus vecs pusaudzis, kuram pēc psiohoaktīvo vielu lietošanas bija sākusies neadekvāta uzvedība. Tāpat slimnīcā no policijas iecirkņa pēc saindēšanās ar "spaisu" nogādāts arī 25 gadus vecs vīrietis.

Pie 29 gadus veca vīrieša mediķus uz dzīvokli bija izsaukusi dzīvesbiedre, jo vīrietim pēc "spaisa" smēķēšanas bija sākusies vemšana, kļuvis slikti un parādījušies psihiskās darbības traucējumi - baiļu sajūta. Vīrietis pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas no hospitalizācijas ir atteicies.

Vēl pie viena 40 gadus veca vīrieša mediķus izsaukuši garāmgājēji, kuri ievērojuši, ka vīrietis kompānijā smēķējis nezināmas izcelsmes vielu. Pēc smēķēšanas vīrietim sākusies neadekvāta uzvedība - viņš vēlējies iet peldēties tuvējā ezerā, nometis drēbes un gājis bradāt pa ūdeni.

Vakar Kurzemes reģionā slimnīcā nogādāts arī 14 gadus vecs pusaudzis, kurš alkohola intoksikācijā atrasts guļam uz ielas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1324 izsaukumiem, no tiem 251 bija saistīts ar dažāda rakstura traumām.