Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Katoļu arhibīskaps Stankevičs aicina Latvijas sabiedrību uz vienotību

© F64

Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs savā Lieldienu apsveikumā aicina Latvijas sabiedrību būt vienotai, jo tieši tas ir nepieciešams šajā saspringtajā situācijā.

Arhibīskaps norādīja, ka šogad gan Rietumu, gan Austrumu kristieši Lieldienas svin vienā dienā, un viņš cer, ka tas kalpos savstarpējās vienošanās un saticības veicināšanai.

Stankevičs uzsver, ka Lieldienas ir laiks, kad dabā viss mostas, un šīs pārmaiņas kalpo par pamudinājumu arī cilvēkiem mēģināt mosties no garīgā miega. "Lieldienās mēs svinam pāreju no nāves uz dzīvi. Lai arī zinām, ka vienīgais neizbēgamais ir pārkāpt nāves slieksni, tomēr līdz ar Jēzus Kristus augšāmcelšanos mēs zinām, ka aiz šī sliekšņa ir dzīvība," saka Stankevičs.

"Šī dzīvība var iestāties ne tikai nāves brīdī, bet arī, iedziļinoties Svētajos rakstos un Jaunās derības vēstī, kur dzirdam, ka šī dzīvība var sākt pulsēt mūsos jau šodien," saka arhibīskaps, stāstot, ka tas notiek, atveroties ticībai, ka Jēzus Kristus ir nomiris par mūsu grēkiem, augšāmcēlies un ticībā mums tiek dota grēku piedošana un spēja dzīvot jaunu dzīvi brīvībā no netikumiem, atkarībām, bažām par nākotni, aizdomīguma savstarpējās attiecībās un brīvībā, ko dod patiesības iepazīšana.

Stankevičs atgādina, ka Lieldienu svētki ir iespēja, kas dota, lai apstātos no ikdienas kņadas un paceltu skatu uz mūžību, debesīm. "Mūžība nav tālu, tā ir tepat, mūsu sirds dziļumos, tur, kur mēs varam sastapt augšāmcēlušos," teica arhibīskaps.

"Lai Jēzus Kristus augšāmcelšanās kļūtu par realitāti ikvienam no mums un piepildītu vidi, kurā dzīvojam un strādājam, un lai šī augšāmcelšanās gaisma nāk pār visu Latviju," Lieldienās novēl Stankevičs.