Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Lieldienu brīvdienās Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 1081 bērni

Aizvadītās Lieldienu brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi aizvadījuši aktīvi strādājot, proti, no 18. aprīļa līdz 21.aprīlim slimnīcā pēc palīdzības kopumā vērsās 1081 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 193 bērni.

Slimnīcas pediatri un ķirurgi svētku brīvdienās konsultēja un palīdzību sniedza 761 bērnam. Lielākoties pie mediķiem vērsās bērni ar paaugstinātu temperatūru, vēdera sāpēm, klepu, kā arī ausu un kakla sāpēm. Dažādas vīrusu saslimšanas vairāk bija piemeklējušas tieši jaunāka vecuma bērnus, t.i., līdz 1,6 mēnešiem.

Savukārt ar dažāda rakstura traumām svētku brīvdienās pie mediķiem vērsušies 320 bērni ar galvas, roku un kāju sasitumiem un lūzumiem, kas gūti aktīvi atpūšoties gan mājās, gan brīvā dabā - spēlējot bumbu, šūpojoties, slidinoties, lēkājot uz batuta, kā arī pakrītot rotaļlaukumos.

Bērnu slimnīcas mediķi atgādina, ka, pavasarī bērni arvien vairāk uzturas brīvā dabā un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, līdz ar to vecāki īpaši aicināti pārliecināties, ka, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, bērni lieto aizsargķiveres, kā arī roku un ceļu aizsargus, mazinot iespējamo traumu rašanās risku! Līdz ar pikniku sezonas iestāšanos, mediķi aicina vecākus pastiprinātu uzmanību pievērst grila aizdedzināšanas šķidrumu drošai uzglabāšanai un lietošanai, brīdinot - nekādā gadījumā neatstājiet degmaisījuma pudeles bērnam viegli pieejamās vietās, kā arī neatstājiet bērnus bez uzraudzības pie griliem vai citām līdzīga veida ēst gatavošanas ierīcēm!