Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

No Bushmills viskija ozolkoka mucām tiek darinātas ģitāras

© publicitātes

Slavenību ģitārmeistars Džordžs Loudens (George Lowden) rada neparastas ģitāras no lietotām Bushmills viskija ozolkoka mucām, kas sākotnēji bija paredzētas spāņu šerija izturēšanai.

Tās izceļas ar savu maigo, silto tonalitāti un dabiski tumšo krāsu.

"Katrai ģitārai ir sava balss. Mans 40 gadus ilgais ceļojums ģitāru pasaulē ir neilgs, salīdzinot ar to ceļojumu , ko veikuši koki, ar kuriem es strādāju. Katra instrumenta unikālais skanējums ir atkarīgs no koksnes, kuru izmantoju. Ozols ir ļoti netipisks materiāls ģitāru izgatavošanai. Vecās Bushmills mucas sākotnēji tikušas izmantotas Oloroso spāņu šerija izturēšanai. Šī koksne ir ne vien tumšāka, bet arī piedod ģitārai maigāku, siltāku un sulīgāku skaņu nekā jauna ozolkoka dēlis. Bushmills ģitāras patiesi ir unikālas, un es izbaudu to, ko daru," saka Loudens.

Džordžs Loudens, ģitāru darināšanas meistars no Ziemeļīrijas, ir gatavojis instrumentus daudziem slaveniem mūziķiem, tādiem kā Ēriks Kleptons, Foy Vance, grupai "Snow Patrol" un citiem. Un, lai arī kurš būtu viņa klients, meistars ikviena instrumenta izgatavošanai velta vislielākās rūpes un uzmanību.

"Viskija darīšanā ir daudz svarīgu soļu, taču liekākā nozīme ir tā izturēšanai Amerikas ozolkoka mucās. Tā nebūt nav tikai dzēriena ieliešana traukā un nolikšana pagrabā. Ozolkoks piešķir topošajam viskijam dažādas garšas nianses - medus, riekstu un vaniļas, kas rada lielisko Bushmills viskija garšu," Kolums Egans (Colum Egan), galvenais Old Bushmills Distillery viskija darītājs, dalās savā pieredzē par to, kā koks ietekmē Bushmills īru viskiju ar nobriedināšanu mucās.

Gaidot indie mūzikas festivālu "Bushmills Live 2014", savās pārdomās par koka brīnumaino dabu, kas prasmīgās rokās var pārtapt garšās un skaņās, dalījās divi meistari - ģitārmeistars Džordžs Loudens un festivāla namatēvs Kolums Egans. Abu darbs ir cieši saistīts ar amatu un mākslu, un viņus abus vieno kopīgs elements - koks, kuram viņi piešķir jaunu dzīvi.

"Bushmills Live 2014"galvenie mākslinieki būs britu alternatīvā indie roka stila grupa "The 1975", kas uzstāsies 12.jūnijā. Mūzikas mīļotāji varēs dzirdēt arī Geriju Laitbodiju (Gary Lightbody), kurš savulaik spēlējis grupā "Snow Patrol", bet šobrīd ir grupas TIRED PONY dalībnieks.