Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Lucavsalā 4. maijā rīkos sporta dienu

Lucavsalas aktīvas atpūtas parkā 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībās, no plkst.11 līdz 16 notiks sporta diena, kuras laikā ikviens varēs gan iesaistīties daudzveidīgās aktivitātēs, kas paredzētas jebkuras paaudzes un vecuma apmeklētājiem, gan arī vērot dažādus sporta paraugdemonstrējumus un kultūras programmu ar deju un muzikāliem priekšnesumiem, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Pasākumā īpaša aktivitāšu programma paredzēta gan ģimenēm ar bērniem, gan senioriem, gan arī dažādu sportisko aktivitāšu cienītājiem, velobraukšanas entuziastiem, ūdens prieku tīkotājiem, gardēžiem un aktīviem cilvēkiem, kuri vēlas līdzdarboties.

Bērnus Lucavsalā gaidīs jautrās stafetes, piepūšamā atrakcija, kā arī dažādas radošās rokdarbu darbnīcas. Ģimenēm aizraujoši pārbaudījumi gaidāmi Lielajā krāsu dambretes stafetē, fotoorientēšanās distancē, simtkāja sprintā, kā arī kroketa spēlē. Jebkuru apmeklētāju, bet jo īpaši seniorus, priecēs tādas aktivitātes kā nūjošana, brīvdabas vingrošana un šautriņmešanas čempionāts.

Ūdens aktivitāšu tīkotājiem būs iespēja baudīt ūdens priekus gan ar jautro ūdens bumbu, gan katamarāna izbraucienos, kā arī apgūt braukšanas prasmes ar SUP sērfa dēli un laivām. Profesionālus paraugdemonstrējumus un trikus rādīs Rīgas veikparks un labākie Latvijas veikborda pratēji.

Gan lielus, gan mazus velobraucējus iepriecinās profesionālo velotriālistu šovs ar Latvijas un pasaules labāko velotriālistu dalību, bet ikvienam velobraucējam gana vilinoša būs iespēja sacensties cīņās uz jaudīgā veloruļļa, kā arī mēroties spēkiem vienriteņa un tandēma riteņu stūrēšanā. Mazajiem, kuriem līdzi būs velosipēds, aizraujoša būs šķēršļotā velotrasīte.

Savukārt gardēžiem tiks sarūpēta iespēja mieloties ar pašgatavotiem veselīgiem veloblendera kokteiļiem, bet prasmīgais pavārs ikvienu cienās ar "lidojošajām" pankūkām. Visu pasākuma gaitu draudzīgie pasaku varoņi Vinnijs Pūks un Sivēns labprāt dalīsies ar sarūpētajiem kārumiem bērniem.

Pasākuma kultūras programmu uz skatuves piedāvās "breakdance" dejotāji no "Modern Dance School", atraktīvās dejotājas no "Glamorous Dance Studio", bet ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs grupa "Rasa". Ikvienam apmeklētājam, kas tīkos uzdejot, būs iespēja izkustēties, iesaistoties līnijdejās kopā ar "City Dancers" meitenēm.