Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Liegumu atrasties uz bīstama ledus šoziem Rīgā pārkāpuši 90 cilvēki

© F64 Photo Agency

Liegumu atrasties uz bīstama ledus šoziem Rīgā pārkāpuši 90 cilvēki, liecina Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) apkopotā informācija.

 

Ūdenstilpju apsekošanas laikā RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki šoziem galvenokārt veica skaidrojošo darbu ar iedzīvotājiem, kuras laikā skaidrotas jaunās normas prasības un atbildība par to neievērošanu.

Apsekošanu laikā brīdinātas 88 personas, savukārt 12.martā par noteikumu prasību neievērošanu policisti pie administratīvās atbildības saukuši divus makšķerniekus.

Ņemot vērā ledus biezuma samazināšanos, šopavasar paaugstinātas bīstamības periods uz Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju ledus tika noteikts no 3.marta.

Kā ziņots, 2013.gada septembrī stājās spēkā grozījumi Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumos, kas paredz, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors, ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, var noteikt paaugstinātu ledus bīstamības periodu, kura laikā iedzīvotājiem ir liegts kāpt uz ledus.

Paaugstināts ledus bīstamības periods tiek izsludināts, publicējot informāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", plašsaziņas līdzekļos, kā arī izvietojot brīdinājuma zīmes pie attiecīgajām ūdenstilpēm.

Par noteikumu neievērošanu ir paredzēta administratīvā atbildība - naudas sods līdz 71 eiro, savukārt, ja noteikumu prasību neievērošanas rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas dienests, policija, neatliekamā medicīniskā palīdzība vai citi speciālie dienesti tiek iesaistīti personu glābšanas darbos, paredzētais naudas sods ir no 142 līdz 350 eiro.