Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Izbeigts kriminālprocess pret bijušā deputāta Krēsliņa dēlu par "spaisa" glabāšanu

Valsts policija (VP) izbeigusi kriminālprocesu pret bijušā Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa ("Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) dēlu par jauno psihoaktīvo vielu glabāšanu, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā skaidrojis VP pārstāvis Toms Sadovskis, deputāta dēla aizturēšanas brīdī vēl nebija stājušās spēkā Saeimas pieņemtās izmaiņas par kriminālsoda piemērošanu par šādu vielu glabāšanu. Tā kā vielas atradušās pagaidu aizlieguma sarakstā, tās gan konfiscētas.

Jau ziņots, ka pirms vairākiem mēnešiem Saeimas deputāta Kārļa Krēsliņa (VL-TB/LNNK) dēla Jāņa vadītajā automašīnā policija atradusi un atsavinājusi 2340 iepakojumus ar aizliegtām psihoaktīvām vielām - kopumā aptuveni puskilogramu tobrīd tā dēvēto legālo narkotiku. Reaģējot uz dēla aizturēšanu, Krēsliņš 27.martā nolika deputāta mandātu.

Deputāts uzskata, ka rīkojies pareizi, noliekot mandātu. "Nokļūstot tādā situācijā, tā man bija arī iespēja pārbaudīt, kas ir īstie draugi, kas saprot un atbalsta, - to ir ļoti daudz. Tā bija arī iespēja parādīt vēlētājiem, ka nav īsti tā, ka deputāti turas pie saviem amatiem un krēsliem, algām vai tamlīdzīgi. Kad ir nopietnas lietas, deputāti var rīkoties atbilstoši morālajai sirdsapziņai," sacīja Krēsliņš.

Deputāta dēls kopā ar kādu citu vīrieti joprojām tiek vainots graudu izkrāpšanā no kāda zemnieka aptuveni 7900 eiro vērtībā. Kā ziņots, policijas Ogres iecirknī bija vērsies kāds zemnieku saimniecības īpašnieks, norādot, ka viņu apkrāpuši divi jauni vīrieši.

Policija sāka kriminālprocesu par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par krāpšanu aizturēti divi 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuri no zemnieku saimniecības īpašnieka izkrāpa aptuveni 17 180 kilogramus rapša graudu un pie kuriem atradās vairāk nekā 2000 iepakojumu aizliegto jauno psihoaktīvo vielu.