Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Neskatoties uz vārda maiņu, popzvaigzne Valērija ieceļot Latvijā nevarēs

© f64

Ieceļošanas aizliegumu reģistrā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā tiek iekļauti visi personas vārdi, kas norādīti personu apliecinošos dokumentos, vai kompetentām iestādēm ir zināms, ka persona tos lieto sevis identificēšanai. Tāpēc Krievijas popzvaigzne Valērija jeb Alla Perfilova, neskatoties uz vārda maiņu, nevarēs ieceļot Latvijā ar mērķi piedalīties festivālā "Jaunais Vilnis 2014", informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Kā skaidroja pārvaldē, gadījumā, ja persona maina savu vārdu vai uzvārdu, personas identificēšanas brīdī reģistrā tiek papildināta informācija par jauno personas vārdu.

Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" dziedātājas menedžere Darja Kovaļenko bija paziņojusi, ka Valērija Latvijas "melnajā sarakstā" juridiski nemaz nav iekļauta, un juridiski šķēršļu dziedātājas iekļūšanai Latvijā nevajadzētu būt. "Mēs redzējām oficiālo paziņojumu Latvijas Ārlietu ministrijas mājas lapā. Bet ir viena nianse. Tur norādīta Alla Perfilova, bet dziedātājas pasē rakstīts Valērija Perfilova. Viņa jau sen ir nomainījusi savu vārdu," sacīja Kovaļenko.

Iepriekš Valērijas pārstāvis un dzīvesbiedrs producents Josifs Prigožins bija paziņojis, ka viņš kopā ar Valēriju tomēr braukšot uz "Jauno vilni", pamatojot savu lēmumu ar abiem izsniegtajām Šengenas vīzām. "Mums ir oficiāli izsniegtas Šengenas vīzas, un mums ir tiesības uzturēties Latvijas teritorijā," sacīja Prigožins.

Savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums norādīja, ka aizliegums ieceļot Latvijā attiecas arī uz personām, kurām ir izsniegta Vienotā jeb Šengenas vīza. "Krievijas māksliniece un jebkura cita sarakstā iekļautā persona, mēģinot ieceļot Latvijā, kādā no robežkontroles punktiem tiks nosūtīta atpakaļ uz izceļošanas valsti," sacīja Eihenbaums.

Viņš norādīja, ka vienīgais izņēmuma gadījums būtu, ja Valērija vai kāds no citiem sarakstā iekļautajiem cilvēkiem gribētu ieceļot Latvijā uz kādu no Apvienoto Nāciju Organizācijas pasākumiem. Tajos var piedalīties arī personas, kurām ieceļot valstī ir aizliegts. Kā skaidroja Eihenbaums, izņēmums paredzēts, lai "neaizslēgtu durvis diplomātiskajiem kontaktiem", bet uz izklaides un citu veidu pasākumiem šāds izņēmums neattiecas.

LETA jau ziņoja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi.