Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs šovakar tomēr apmeklēs "Jauno vilni"

© publicitātes

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) nolēmis šovakar tomēr apmeklēt festivāla "Jaunais vilnis" atklāšanu Jūrmalā. Galvaspilsētas mērs šādi rīkošoties aiz cieņas pret "Latvijai izdevīgā" pasākuma rīkotājiem, jo viņam kļuvis pretīgi noskatīties uz politisko balagānu, kas savērpts ap šo pasākumu.

Ušakovs savā "Facebook" kontā norāda, ka šogad nebija plānojis doties uz "Jaunā viļņa" atklāšanu, jo ne mūzika, kas tiek izpildīta konkursā, ne arī lielais "tusiņš" neesot viņa "formāts", turklāt šim vakaram viņam jau bijuši citi plāni.

Tomēr šodien viņš nolēmis doties uz "Jaunā viļņa" atklāšanu, lai sveiktu visus atbraukušos viesus.

"Man ir pretīgi skatīties uz visu balagānu, kas izvērties ap konkursu. Ministri, kuri netradicionāliem līdzekļiem cīnās ar saviem psiholoģiskajiem kompleksiem un priekšvēlēšanu bailēm. Nacionālisti, kuri svin uzvaru pār krievu imperiālismu blondīnes Valērijas personā. Skatoties uz to, kļūst kauns," pauž Ušakovs.

Uz "Jauno vilni" viņš apņēmies doties "aiz cieņas pret cilvēkiem, kuri organizē Latvijā šo mums pašiem tik izdevīgo pasākumu". "Un tajā pašā laikā, kā pienākas viesmīlīgiem saimniekiem, teikšu "laipni lūgti" visiem Latvijas viesiem, kas šajās dienās atbraukuši uz Jūrmalu," raksta Rīgas domes priekšsēdētājs.

Kā vēl vienu iemeslu "Jaunā viļņa" apmeklēšanai Ušakovs norāda, ka Latvijai ir vajadzīgas labas, abpusēji izdevīgas ekonomiskās attiecības ar Krieviju. "To labi zina un saprot mūsu partneri Eiropā - gan Francijā, gan Vācijā, gan Itālijā, gan Austrijā, gan kaimiņu Somijā. Es negribu, lai priekšvēlēšanu drudzis kaitētu manas valsts interesēm," paziņojis Rīgas mērs.