Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

MELNĀS KASTES: Prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos naktī uz otrdienu nodevuši Malaizijas amatpersonām ceturtdien notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas divas "melnās kastes"

SĀKĀS: Jau trīspadsmito reizi pēdējās pāris jūlija nedēļās Jūrmala tiek nodota «Jaunā viļņa» organizatoru rokās – šoreiz festivāls risinās no 22. līdz 27. jūlijam, taču dalībnieki Latvijā ierodas kādu nedēļu agrāk. Kā jau tas ierasts, lielākā «viļņošanās» arī šogad notiks Dzintaru koncertzālē, un vienīgās izmaiņas ir tādas, ka konkursa dalībniekiem mēģinājumu telpas ierādītas citur. Ir gan arī dažas nemanāmākas izmaiņas – piemēram, attieksmē.

KORUPCIJA: Drošības policija (DP) atklājusi iespējamu korupciju Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) saistībā ar nelikumīgu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu. DP informēja, ka 19.jūnijā sākts kriminālprocess par iespējamu kukuļņemšanu, starpniecību kukuļošanā, kukuļdošanu un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

KUĢIS: Šodien iepretim Liepājai netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem fiksēts Krievijas bruņoto spēku kuģis, informē Nacionālie bruņotie spēki.

VALĒRIJA ĀRPUS: Ieceļošanas aizliegumu reģistrā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā tiek iekļauti visi personas vārdi, kas norādīti personu apliecinošos dokumentos, vai kompetentām iestādēm ir zināms, ka persona tos lieto sevis identificēšanai. Tāpēc Krievijas popzvaigzne Valērija jeb Alla Perfilova, neskatoties uz vārda maiņu, nevarēs ieceļot Latvijā ar mērķi piedalīties festivālā "Jaunais Vilnis 2014", informē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

IZSLĒDZ: Biedrība ''Latvijas futbola Virslīga'' (LFV) 22.jūlijā informējusi Latvijas Futbola federāciju (LFF) par virslīgas klubu ''Skonto FC'' un FC ''Jūrmala'' parādsaistību neizpildi pagarinātā termiņa laikā, kas tika apstiprināts 20.jūnija biedru kopsapulcē.

DOMAS MAINĀS: Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) nolēmis šovakar tomēr apmeklēt festivāla "Jaunais vilnis" atklāšanu Jūrmalā. Galvaspilsētas mērs šādi rīkošoties aiz cieņas pret "Latvijai izdevīgā" pasākuma rīkotājiem, jo viņam kļuvis pretīgi noskatīties uz politisko balagānu, kas savērpts ap šo pasākumu.