Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

KNAB priekšnieka vietnieces pienākumus pagaidām pilda Agita Znotiņa

© Ģirts Salmgriezis, ETP preses dienests

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces pienākumus, kas saistīti ar izmeklēšanas darba organizēšanu, pagaidām uzticēts pildīt KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka vietniecei Agitai Znotiņai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Znotiņa arī pagaidām pilda Izmeklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumus, jo viņas priekšniece Lienīte Šikore ir atvaļinājumā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB priekšnieka vietnieka amata pienākumi, kas saistīti ar izmeklēšanas un operatīvā darba organizēšanu, vadīšanu un koordinēšanu, šobrīd birojā uzdoti Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniecei. Pārējos ar šo amatu saistītos pienākumus līdz turpmākajam biroja priekšnieka lēmumam veic biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

KNAB reglamentā teikts, ka biroja priekšnieka vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos vada tam pakļauto nodaļu darbu, organizē un kontrolē izmeklēšanas un operatīvo darbu, nodrošina korupcijas apkarošanas darba plānošanu un kontrolē darba plāna izpildi. Tāpat vietnieka pienākums ir organizēt sadarbību un informācijas apmaiņu korupcijas apkarošanas jautājumos ar valsts drošības un tiesībaizsardzības iestādēm Latvijā un ārvalstīs, organizēt sadarbību ar citiem operatīvās darbības subjektiem un organizēt biroja darba rezultātā iegūtās informācijas pārbaudi.

Vietnieka pienākumi ir arī organizēt un kontrolēt finanšu līdzekļu operatīvās darbības vajadzībām izlietošanas atbilstību prasībām un nepieciešamības gadījumā pārstāvēt KNAB Saeimā, Ministru kabinetā, citās valsts pārvaldes iestādēs vai ārvalstu institūcijās.

Pagaidām nav zināms, kurš personāla atlases veids tiks piemērots KNAB priekšnieka vietnieka amata aizpildīšanā. Dūša skaidroja, ka birojā saskaņā ar iestādes iekšējo tiesisko regulējumu pastāv vairākas personāla atlases metodes.

Personāla atlasei var tikt izmantota iekšējā vai ārējā atlase. Ārējās atlases procedūras ir atklāts konkurss, īpašas specializācijas pretendentu meklēšana un uzaicināšana un birojā iesniegto vēstuļu un dzīves un iepriekšējā darba pieredzes aprakstu izvērtēšana.

Iekšējās atlases procedūras ir slēgts konkurss un vakantā amata piedāvāšana kādam noteiktam biroja darbiniekam. Vakantā amata specifikai atbilstošāko pretendentu atlases veidu izvēlas biroja darbinieks, kura padotībā atrodas vakantais amats. Šajā gadījumā amats ir tiešā biroja priekšnieka padotībā.

Par piemērotāko personāla atlases veidu biroja priekšnieka vietnieka amatam tiks lemts tuvākajā laikā. LETA jau rakstīja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) KNAB priekšniekam līdz 3.augustam piešķīrusi atvaļinājumu un šobrīd viņa pienākumus pilda viņa vietniece Ilze Jurča.

Jau ziņots, ka iepriekšējā KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe no pirmdienas tika pazemināta amatā par galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.