Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

KNAB darbību vērtējošā grupa birojam prasa papildus informāciju

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pirmā pusgada darbību izvērtējošā nozares ekspertu darba grupa šodien nosūtījusi birojam papildu informācijas pieprasījumu par valdībai iesniegto ziņojumu, kurā atspoguļoti biroja pirmā pusgada darba rezultāti.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja darba grupas vadītāja un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, darba grupa iesniegusi papildu jautājumus par dažādām niansēm KNAB sagatavotajā ziņojumā par pirmajā pusgadā paveikto. Līdz ar papildu informācijas pieprasījumu darba grupas ziņojums varētu būt gaidāms ne ātrāk kā pēc mēneša.

Vienlaikus Pētersone-Godmane norādīja, ka, ņemot vērā nepieciešamību pēc papildu informācijas, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) tiks lūgts pagarinājums darba grupas darbībai. Gala ziņojumā, kas varētu tikt sniegts tuvāk augusta beigām, priekšlikumu formā būs pausts darba grupas atzinums.

LETA jau ziņoja, ka 15.jūlijā KNAB valdībai iesniedza ziņojumu par biroja paveikto pirmajā pusgadā, no kura izriet, ka birojā personāla mainība ir neliela un iestāde spēj noturēt darbiniekus.

KNAB paziņojumā presei iepriekš norādīja, ka visos KNAB pamatdarbības jautājumos ir vērojama pieauguma tendence. Piemēram, korupcijas novēršanas jautājumos pārskata periodā KNAB ir organizējis 62 izglītojošus pasākumus, kas ir par 18 vairāk nekā 2013.gada pirmajā pusgadā, kopumā aptverot 2076 personu auditoriju.

Jau ziņots, ka KNAB sagatavoto ziņojumu bija plānots divu nedēļu laikā izvērtēt premjerministres Laimdotas Straujumas uzdevumā izveidotai nozares ekspertu darba grupai Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā. Ekspertu darba grupā darbojas arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Agnis Pormalis un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Straujuma iepriekš uzsvērusi, ka darba grupas lauks būs plašāks, izvērtējot ne tikai KNAB priekšnieka darbību, situāciju un paveikto iestādes personāla politikā, bet arī ilgstošo vadības konfliktu ietekmi uz KNAB darbības rezultatīvajiem rādītājiem.