Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix/AP

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

CŪKU MĒRIS VĒRŠAS PLAŠUMĀ: Saistībā ar Āfrikas cūku mēra (ĀCM) infekcijas uzliesmojumu vienā no lielākajām cūku novietnēm Lietuvā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uz laiku aptur Lietuvas izcelsmes termiski neapstrādātas cūkgaļas, tostarp atdzesētas, sasaldētas cūkgaļas un cūkgaļas izstrādājumu - kupātu, kotlešu masas, šašliku, gaļas pusfabrikātu un maltas gaļas -, izplatīšanu.

AIZLIEDZ IZDOT ČALOVSKI: Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) palāta atzinusi, ka kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski Latvija nedrīkst izdot ASV.  ECT no Latvijas par labu Čalovskim piedzinusi arī 5000 eiro kompensāciju.

VEIC SAREŽĢĪTAS OPERĀCIJAS: Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā Mikroķirurģijas centrā veikta sarežģīta barības vada rekonstrukcija 65 gadus vecam pacientam.Veiktā operācija ļauj pacientam izārstēties no onkoloģiskās saslimšanas, saglabājot dzīves kvalitāti.

ATKĀPJAS VALDĪBA: Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks 24. jūlijā Augstākās Radas sēdē paziņojis par atkāpšanos no amata, līdz ar to demisionējusi visa Ukrainas valdība.

ATKAL AVARĒ LIDMAŠĪNA: Aviokompānija "Air Algerie" informē, ka pazaudējusi kontaktu ar aviolaineru A320, kurš devās reisā Uagadugu - Alžīra, uz klāja atradās 119 pasažieri un seši apkalpes locekļi.Lidmašina nokritusi Nigēras teritorijā. Izdzīvojušo nav.

NOLIEDZ VAINU: Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs ceturtdien aicinājis ASV apliecināt ar pierādījumiem apgalvojumus, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna tika notriekta ar raķeti, kas izšauta no krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu kontrolētas teritorijas.

JAUNUMS SĒŅOŠANAS FANIEM: Lai palīdzētu sēņotājiem atpazīt šaubīgas sēnes, saglabāt labākās sēņošanas vietas savā kartē, kā arī saņemt padomus sēņu konservēšanā, AS "Latvijas Valsts meži" izveidojusi mobilo aplikāciju "Android" un "iPhone" viedtālruņiem.