Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vakar karstuma dūrienu guvuši deviņi cilvēki

© f64

Vakar saulē pārkarsuši jeb karstuma dūrienu guvuši deviņi cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemē karstuma dūriens konstatēts 23 gadus vecam vīrietim, kurš visu dienu pavadījis pludmalē, turklāt lietojis arī alkoholu. Vīrietim sākušies krampji, ķermeņa temperatūra paaugstinājusies virs 40 grādiem. Cietušais nogādāts slimnīcā. Vidzemē 52 gadus vecs vīrietis no rīta vairākas stundas pļāvis zāli un pārkarsis. Tā rezultātā vīrietim iestājies apjukums, paaugstinājusies ķermeņa temperatūra un viņš nogādāts slimnīcā.

Karstuma dūriens konstatēts arī 13 gadus vecai meitenei, kura vairākas stundas pavadījusi pludmalē. Arī viņa ar karstuma dūrienam raksturīgiem simptomiem nogādāta slimnīcā.

Vakar traumu peldoties guvis 35 gadus vecs vīrietis no Kurzemes. Viņš bija lietojis alkoholu un tad uz galvas lecis ūdenī, kur atsities pret kādu cietu priekšmetu. Vīrietis guvis nopietnas traumas - ir aizdomas par mugurkaula kakla skriemeļu lūzumu, rokas lūzumu, kā arī ir brūces galvā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 1147 izsaukumi.