Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā nākamnedēļ karstums mīsies ar pērkona lietu

© F64

Darba nedēļas sākumā no rietumiem lēnām tuvosies zema spiediena ieplaka, atnesot mitrāku gaisa masu, tādēļ vietām valstī gaidāmas pērkona lietusgāzes, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Nedēļas otrajā pusē šī ieplaka lēnām šķērsos Latviju, tādēļ mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies un īslaicīgi līs jau teritorijas lielākajā daļā, daudzviet ducinās arī pērkons. Vējš iegriezīsies no rietumu puses un negaisa laikā krasās vēja brāzmās pastiprināsies līdz 15-16 m/s. Nedēļas beigās Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, tādēļ temperatūra dienas laikā nepārsniegs +21…+26°.

Arī ūdens temperatūra joprojām ir augsta: Latvijas upēs tā ir +20...25° robežās, savukārt jūrā tā ir mainīga – līča Kurzemes piekrastē, kur vējš pūtis pārsvarā no ūdens puses, temperatūra sasniegusi pat +23...+25 grādus, savukārt atklātās jūras un Vidzemes piekrastē, vējam pūšot no iekšzemes puses, ir krietni vēsāks. Piemēram, Salacgrīvā ūdens temperatūra šobrīd ir vien +13 grādi.

Brīvdienās Latvija joprojām atradīsies anticiklona ietekmē, tādēļ  laiks saglabāsies lielākoties sauss un saulains. Pūtīs lēns dienvidaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +27...+32°, bet dažviet, galvenokārt dienvidu rajonos, gaiss uzkarsīs līdz pat +33°. Arī naktis būs ļoti siltas - termometra stabiņš nenoslīdēs zem +17...+22° atzīmes.