Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pie Rīgas ostas izglābj motorlaivas pasažierus no sadursmes ar tankkuģi

© F64

Pie Rīgas ostas vārtiem bruņotie spēki vakar izglābuši kādas motorlaivas pasažierus no sadursmes ar tankkuģi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Ap plkst.20.30 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no jahtas "Auda", ka tās redzeslokā ir motorlaiva Rīgas ostas vārtos. Laiva, kurā atrodas četri cilvēki, bija zaudējusi spēju turpināt gaitu ar motora palīdzību un tajā esošie pasažieri ar airu palīdzību mēģina tuvoties krastam, taču tiek nesti jūras virzienā.

Uz notikuma vietu tika nosūtīts Jūras spēku flotiles patruļkuģis un par notikušo ziņots Rīgas ostas satiksmei, jo motorlaiva atradās bīstamā tuvumā kuģu ceļam, kas varēja izraisīt sadursmi ar ostā ienākošo tankkuģi "Besiktas Iceland”.

Patruļkuģis secināja, ka motorlaivā atrodas divi vīrieši un divas sievietes un laivai ir radušās problēmas ar dzinēja starteri.

Patruļkuģa komanda aizvilka motorlaivu uz Jūras spēku flotiles bāzi Buļļupē, kur iespēju robežās sniedza palīdzību dzinēja problēmu novēršanā.