Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsdzēsēji cīnās ar plašo ugunsgrēku kokapstrādes uzņēmumā Siguldas novadā

© F64

Vakar pēcpusdienā Siguldas novada Allažu pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugungrēks kādā kokapstrādes uzņēmumā. Liesmas nav izdevies pilnībā nodzēst līdz pat šodienas pēcpusdienai.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, informācija par ugunsnelaimi saņemta plkst.17.17.

Uzņēmumā liesmas izplatījušās 4500 kvadrātmetru platībā, tādēļ izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Ugunsgrēka likvidācija turpinās un tā varētu ilgt līdz pat vakaram. Notikuma vietā sagruvuši ēkas paneļi. Kopumā šobrīd ugunsgrēku dzēs četras ugunsdzēsēju automašīnas.

„Lokalizācijas brīdī dega kokapstrādes uzņēmuma cehs 1500 kvadrātmetru platībā, kalte 2500 kvadrātmetru platībā un gateris 500 kvadrātmetru platībā,” stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Vetere skaidro, ka dzēšanu apgrūtinājis ūdens trūkums un kaltes konstrukcijas īpatnības. Piemēram, tas, ka bija aizmūrēti kaltes logi, traucēja piekļūt degšanas vietai.

Ugunsgrēkā cietis arī viens ugunsdzēsējs, jo karstajā laikā darbs ir īpaši smags

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 28 ugunsgrēki. Par laimi, pagaidām nav būtisku meža ugunsgrēku, norāda VUGD, aicinot iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem.

Karstais laiks Latvijā turpināsies un operatīvie dienesti brīdina cilvēkus būt uzmanīgiem arī pret pašu veselību un dzīvību - jāuzmanās no pārkaršanas, īpaši jāvēro bērni un seniori. Karstais laiks var ietekmēt arī dzīvnieku uzvedību.