Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils gatavojas Pilsētas svētkiem

© f64

2. augustā no plkst 12:00 līdz 23:00 Ostas ielas promenādē skanēs ritmi dažādām gaumēm – no grupas "Jumprava” hitiem līdz Maestro Raimonda Paula dziesmām regeja stilā, no pagājušā gadsimta latviešu estrādes spožākajām kompozīcijām līdz pat mambo karaļa Lou Bega eksotiskajam un dzīvespriecīgajam šovam.

Plkst. 12:00 dienas muzikālo programmu uz Centrālās skatuves atklās dīdžeju apvienība „Cannadis”. Pagājušā gadsimta latviešu estrādes muzikālas restaurācijas klausītājiem piedāvās mūziķu apvienība “Vintāža”, bet dienas daļu noslēgs jamaikiešu izcelsmes grupa „Indikaa”, kas izpildīs Maestro Raimonda Paula dziesmas regeja stilā. Savukārt uz Svētku garšvielu skatuves koncertēs grupa “Resnie putni” un Roberts Gobziņš, kā arī Ventspils Big Band mūziķi, kas sagatavojuši īpašu programmu kopā ar Dj Monsta.

Plkst. 19:30, atklājot svētku vakara programmu, gaidāms īpašs notikums, jo uz Centrālās skatuves koncertēs leģendārā grupa „Jumprava” savā 1984. – 1987. gada zelta sastāvā, kurā Aigaram Grāveram, Aigaram Krēslam, Aigaram Graubam un Ainaram Ašmanim pievienosies Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis. Koncertprogrammā “No tēvu zemes” iekļautas tādas plaši pazīstamas dziesmas kā “Par rozēm”, “Mākonis”, “Prom no pilsētas”, “N-tā pietura” un citas.

Vakaru noslēgs Vācijā dzimušais mambo un sieviešu mīlulis Lou Bega, kurš iedvesmu savai daiļradei smēlies afrokubiešu un mambo ritmu kokteilī un kura muzikālajā kontā ir 7 miljoni pārdotu albumu, vairāk nekā 70 zelta un platīna disku 40 valstīs, Grammy nominācija, virkne starptautisku balvu, ar ovācijām uzņemti koncerti visā pasaulē no ASV līdz Dienvidamerikai un no Vācijas līdz Indijai, kā arī prasme izklaidēt visdažādāko tautību un paaudžu ļaudis. Ventspilī izskanēs mūziķa zināmākās dziesmas un populāru pasaules hitu kaverversijas.