Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā negaisa laikā vīrietim zem nojumes iespēris zibens

© F64

Otrdien negaisa laikā 35 gadus vecam vīrietim iespēris zibens, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vīrietis ārā strādājis un, sākoties negaisam, pagājis zem nojumes, kur atspiedies pret metāla stabu, skaidroja Vītola. Viņš sajutis strāvas sitienu pa rokām un muskuļu trīcēšanu, kā arī jutis sāpes pēdās. Mediķu ierašanās brīdī vīrietis bijis pie samaņas un nogādāts slimnīcā novērošanai.

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāti arī 12 pārkarsuši cilvēki. Cietušie bijuši vecumā no viena līdz 77 gadiem. Jaunākais ilgi atradies pie jūras, bet vecākajam palicis slikti uz ielas. Vēl kāds 40 gadu vecs vīrietis pārkarsis, strādājot ekskavatora kabīnē.

Smagu traumu guvis arī 43 gadus vecs peldētājs Pierīgā. Viņš lēcis ezerā un atsities pret tā gultni. Cietušo no ūdens bez dzīvības pazīmēm izvilkuši klātesošie un līdz mediķu ierašanās brīdim veikuši sekmīgus atdzīvināšanas pasākumus. Vēlāk cietušais mediķiem sacījis, ka neatceras, kas noticis, un sūdzējies, ka nejūt rokas un kājas. Ārsti viņam konstatējuši galvas traumu un kakla skriemeļu bojājumu.

Šogad kopumā NMPD darbinieki slimnīcās nogādājuši 26 cilvēkus, kuri guvuši smagas traumas, lecot ūdenī.

Pēdējās diennakts laikā dienests saņēmis 1113 izsaukumus, no kuriem 214 bijuši saistīti ar dažādām traumām.