Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© scanpix

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

UKRAINA: Ukrainas armija ceturtdien uz dienu apturējusi militāro operāciju pret Maskavas atbalstītajām krievu algotņu un vietējo kaujinieku bandām Austrumukrainā, lai ļautu izmeklētājiem piekļūt Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietai.

PAGARINA: Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" oficiāli pagarinājis līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Arvīdu Reķi, vēsta līgas mājaslapa. Līgums pagarināts uz vienu gadu.

NEGAISS: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi atgādina, ka veldzējošais vasaras negaiss var būt bīstams veselībai un dzīvībai, ja netiek ievēroti drošības pasākumi.

NOPLŪDE: Apgāžoties uzņēmuma "Rīgas universālais terminālis" tankkonteineram, notikusi ķīmiskās vielas noplūde aptuveni 400 litru apjomā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas brīvostā.

AIZDOMAS: Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vilcināšanās vai atteikšanās piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem vairāk līdzinās situācijai, ka SAB pilda politisku pasūtījumu un pielieto padomju laika Valsts drošības komitejas metodes, uzskata Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs

SANKCIJAS: "Lielā septiņnieka" jeb G7 valstis izplatījušas kopīgu paziņojumu piedraudot ar bargākām sankcijām Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu.

AIZIET: Normunds Malnačs, kurš tikai šī gada sākumā sāka darba gaitas Latvijas Futbola federācijā (LFF), pēc mazliet vairāk nekā pusgada šo organizāciju pametis.

JUBILEJA: 1914. gada 31. jūlijā spāņa aristokrāta ģimenē Kurbevuā (Courbevoie) pilsētiņā Parīzes ziemeļos piedzima Luijs Žermēns Dāvids de Finess de Galarsa. Runā, ka viņa vecāki uz Franciju atbēguši, lai varētu apprecēties, jo Karlosa (tā sauc aktiera tēvu) dzimta bijusi pret laulībām. Lai arī pāra dienas ritēja diezgan lielā nabadzībā, puisēnam bija lemts kļūt par franču kino smieklu karali.