Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

CVK grib uzlabot referendumu likuma grozījumu atcelšanas likumprojektu

© F64

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma prasīt uzlabot likumprojektu, kas paredz atcelt likumā par tautas nobalsošanu ieviestos referendumu rosināšanas ierobežojumus.

CVK iesniegts biedrības "Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā" sagatavotais likumprojekts referenduma rosināšanai, lai atceltu likumā par tautas nobalsošanu ieviestos referendumu rosināšanas ierobežojumus. Biedrība likumprojekta iesniegšanu pamato ar domu, ka likums, kas stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī, noteiks nepārvaramu ierobežojumu tautas tiesībām - prasību jauna likumprojekta iniciatoriem pašiem savākt aptuveni 150 000 parakstu līdzšinējo 30 000 parakstu vietā.

CVK noteica, ka iesniegtā likumprojekta "Par 2012.gada 8.novembra likuma "Grozījumi likumā "Likums par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu"" atcelšanu" trūkumi ir jānovērš līdz 4.augustam.

Iesniedzējiem ir jāprecizē gan likuma nosaukums, gan tas, kādu juridiskā statusa maiņu viņi vēlas attiecināt uz 2012.gadā pieņemtajiem grozījumiem likumā.