Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā aiztur divus narkotiku "dīlerus"

© f64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kriminālprocesa ietvaros par psihotropo vielu realizēšanu Jelgavā, aizturējuši vīrieti un sievieti.

 

Aizturēšanas laikā pie personām tika atsavināti pieci iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu. Aizturētie ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta “ Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Policija jau iepriekš informēja, ka strādājot pastiprināti psihotropo vielu apkarošanas jomā, pagājušajā nedēļā policijas darbinieki aizturēja jau arī agrāk tiesātu vīrieti, pie kura tika atsavināti vairāki iepakojumi ar šo vielu, tika veikta sankcionēta kratīšana aizturētā vīrieša dzīvesvietā Jelgavā Vecpilsētas ielā un kopā tika atsavināti 22 iepakojumi psihotropās vielas. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis-apcietinājums.

Ar šī gada 9.aprīli stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, papildinot likumu ar jaunu 248.1 pantu. Krimināllikuma 248.1 panta 1.daļa nosaka, ka "Par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt 248.1 panta 2.daļa nosaka, ka "Par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.