Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Skumjšs stāsts: večukam atņem dzīvesvietu un sunīti

© ulubele.lv

Biedrības "Ulubele" mājas lapā atrodams kāds skumjšs stāsts, kura varoņiem - saimniekam un viņa sunim - ir nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.

Jāzepam ir 80, nācis no Latgales, līdz šim mitinājās Pļavniekos privātmājas piebūvē, kuru grūti nosaukt par mājokli cilvēkam. Drīzāk tas būtu būcenis, kur glabāt tačku vai grābekļus. Bet viņam ar vācu aitu suņa jaukteni kucīti Reksu tur bija labi, jo abi bija kopā. Šobrīd kaimiņi viņam ir nodarījuši gauži – kamēr viņš bija slimnīcā, atņēma visdārgāko, kas viņam vēl pieder – mīļo Reksu.

Viņš ir pametis pāridarītāju atvēlēto ūķi un pašlaik ir dzīves vietas meklējumos, jo māja Latgalē sen kā nopostīta.

Jāzeponkulim ir pensija un viņš, atšķirībā no kaimiņiem, alkoholu nelieto nemaz. Jāzepam mēdz pastreikot sirds, viņš slikti dzird un Reksa bija viņa uzticamais pavadonis, kurš vienmēr ir līdzās.

Pārrunas ar tā saucamajiem kaimiņiem neko labu nav devušas. Viņi atsakās Jāzepam atdot Reksu un nesaka mums, kur viņa aizvesta. Pašvaldības un Valsts policijā ir iesniegts iesniegums par suņa nozagšanu un neatdošanu saimniekam. Mēs ceram, ka policija operatīvi rīkosies un Reksa atgriezīsies pie saimnieka. Mēs ļoti lūdzam palīgā visus, kuriem ir varianti un idejas, kā palīdzēt sunim un saimniekam atrast dzīves vietu, lai paliktu kopā. 

Lūdzu, dalies ar ziņu, lai viņi satiktos! Un, ja esi redzējis suņu meiteni, ziņo: Ulubeles komandai, tālrunis: 20203333.