Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atklās Baltijas ceļam veltītu piemiņas zīmi

© f64

Piektdien, 22. augustā plkst. 11.00 Bauskas šosejas 25. kilometrā, pie tilta pāri Ķekaviņas upei ministru prezidente Laimdota Straujuma un ilggadējais autoceļu nozares darbinieks, Baltijas ceļa dalībnieks Uldis Birzleja atklās Baltijas ceļa 25. gadskārtai veltītu piemiņas zīmi.

Piemiņas zīmes uzstādīšanas iniciators ir Baltijas ceļinieku asociācija, ko veido trīs Baltijas valstu ceļu administrācijas. 600 km garā Baltijas ceļa maršruta vietās tiks uzstādītas 23 piemiņas zīmes. Latvijas teritorijā Baltijas ceļš notika uz 260 kilometriem valsts autoceļu.

VAS „Latvijas Valsts ceļi” ceļu laboratorija šogad jau ir veikusi vairāk kā 5 600 ceļu kvalitātes testus.

Uz autoceļa Valka – Rūjiena (P22) posmā Kārķi – Naukšēni km 29,90 – 42,385, pārbaudot izbūvēto ceļa salizturīgo kārtu, tika konstatētas palielināts smalko daļiņu daudzums tajā. Būvuzņēmējs par saviem līdzekļiem pēc būvuzraudzības norādēm pārbūvēs tos salizturīgās kārtas posmus, kuri ir izbūvēti neatbildoši.

LVC speciālisti arī ir veikuši apsekošanu autoceļa Tīnūži – Koknese (P80) asfalta segumam uz viadukta pagriezienā uz Lēdmani un Madlienu. Pārbaude veikta pēc tam, kad no autobraucējiem saņemta informācija par bojājumiem.

Speciālisti konstatēja, ka iespējamie bojājumu cēloņi asfalta segumā uz viadukta ir saistīti ar tā brauktuves betona un hidroizolācijas izbūves kvalitāti. Bojājumus asfalta segumā tuvākajās dienās novērsīs būvnieks, jo 2013. gadā pabeigtajiem būvdarbiem ir spēkā piecu gadu garantijas termiņš.

LVC speciālisti ik dienas apseko valsts autoceļu tīklu, tomēr autovadītāji nereti ir pirmie, kas pamana bojātos posmus. LVC pateicas iedzīvotājiem par informāciju un aicina sekot līdzi remontu norisei un informēt, ja rodas jautājumi par veicamo darbu kvalitāti un satiksmes organizāciju.